Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Psima iz skloništa organizirali vjenčanje: ‘Nerazdvojni su’

Preuzmite sliku

Dva nerazdvojna psa iz skloništa u američkoj saveznoj državi Texas vjenčala su se na divnoj ceremoniji, sa vlastitom posebno napravljenom mini kapelicom sa mašinom za balončiće.

Devetogodišnji Peanut i trogodišnji Cashew vjenčali su se u San Antonio Humane Society (SAHS) u okrugu Bexar u Teksasu prošle srijede. Obje čivave su u aprilu 2022. godine predale njihove porodice SAHS-u jer se o njima više nije moglo brinuti, piše GNN.

Par se upoznao u medicinskoj zgradi SAHS-a nakon stomatoloških operacija i odmah se zbližio. Nakon što su gledali kako njihova veza procvjeta, osoblje je odlučilo organizirati ceremoniju u nadi da će psi pronaći svoje vječne domove. Romantična prilika predstavila je pse sa crvenim tepihom okruženom živicom u obliku psa.

Svečanost je bila da proslavi njihovu ljubav i put oporavka“, rekla je Lucia Almanza, saradnica za odnose s javnošću u SAHS-u.

“Njihov mali, intimni dan vjenčanja podijelili su sa osobljem, volonterima i našim najbližim prijateljima. Događaj je uključivao prekrasnu šetnju niz prolaz, balončiće, muziku i tortu, naravno!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,