Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvo dijete rodila je sa 14, a sad ih ima 11: ‘Željela bih imati još šestero djece’

Preuzmite sliku

Veronica Merritt  iz New Yorka svoje prvo dijete rodila je sa 14 godina, Victoriju koja sada ima 21 godinu.

Do svoje 34 godine Veronica je rodila 11-ero djece, a svi zajedno žive u kući koju je kupila na aukciji. Priznala je da želi još šestero djece iako je na internetu kritiziraju zbog njezinog ‘velikog legla’.

“Primam mnogo negativnih komentara. Pitaju me često: ‘Imaju li svi istog oca? Imate li televizor?’. Želim takvim ljudima pokloniti ogledalo tako da gledaju u njemu sebe i svoja posla”, kazala je Veronica na TikToku.

Umjetnica Veronica živi u domu kojeg je kupila sa suprugom Martyjem 2020 godine, sa svojih desetero djece, Andrewom (16), Adamom (15), Marom (13), Dash (12), Darlom (10), Marvelousom (8), Martalyom (6), Amelijom (4), Delilah (3) i Donovanom (1).

Za časopis Fabulous ispričala je kako je neočekivano zatrudnjela u školi, nakon čega se udala i razvela od svog tadašnjeg dečka, oca njene najstarije dvoje djece.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thismadmama (@thismadmama)

“Srednju školu sam završila s odličnim uspjehom, pokušala sam ići i na fakultet, ali sam se oba puta razboljela, imam bubrežnu bolest i izgubila sam bubreg prošle godine”, priča majka, piše The Sun.

S obzirom da ih je tako puno, njen suprug spava u podrumu kako bi djeca imala više prostora. Veronica, koja na Instagramu i TikToku dijeli detalje svoje velike porodice, kaže da nikada ne koristi kontracepciju.

“Neka su djeca bila planirana. Ali ne mogu uzeti pilulu jer moja bolest znači da sam sklona stvaranju krvnih ugrušaka. Željela bih imati još šestero djece. U trudnoći sam provela osam i pol godina”, kaže Veronica.

S toliko djece teško je ići negdje, pa je nedavno kupila stari školski autobus kako bi mogla voziti svu svoju djecu. Jedina pomoć koju dobivaju je hrana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thismadmama (@thismadmama)


“Molim vas, nemojte me mrziti, ali dobivamo pomoć u hrani. Barem privremeno dok moja prodaja slika ne krene”, rekla je u jednom videozapisu na Instagramu.

Veronica dobiva puno negativnih komentara u kojima joj ljudi govore da ne bi trebala imati tako veliku porodicu

Neki od komentara su: ‘Silazi s TikToka, idi i pobrini se za svoju apsolutno nepotrebnu količinu djece’, ‘Nikoga nije briga što imaš 11-ero djece. Dobivate mržnju jer doslovno niste sposobni odgajati 11 djece.’

Za sebe kaže kako nije pretjerano stroga, ali ima pravila koja su važna, a to je da joj djeca ne puše, ne drogiraju se, ne izlaze s partnerima do 18 godine i da dođu kući prije mraka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,