Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prvi lijeni influenser: Posao mu je da spava u luksuznim hotelima, jede njihove specijalitete, a oni mu to ‘masno’ plate

Preuzmite sliku

Danas u virtualnom svijetu postoji mali milion različitih vrsta ‘influensera’, od onih koji se bave putovanjima, hranom, do onih koji promiču pozitivne slike o svom tijelu, kakvo god ono bilo. Ima takvih koji se bave modom i onih koji promovišu neku tjelesnu aktivnost kao stil života, piše Insider.

Postoji samo jedan koji promovira ‘spavanje’ i već je poznati ‘influenser spavač’. Zove se Alex Shannon i dolazi iz Londona. Opisuje se kao jedan ‘veoma lijen čovjek’. Ima 35 godina i skoro 40 hiljada pratitelja na Instagramu, prenosi Tuzlanski.ba.

Alex se rodio u Londonu, sada živi u Los Angelesu, a hrpu novca zarađuje jer pristaje spavati u luksuznim hotelima širom svijeta i uživati u njihovim delicijama, a potom napiše pokoju lijepu riječ o tome. Tvrdi da je u godinu i pol dana zaradio oko 97.350 KM, ali da mu zarada ovisi o količini ‘posla’ koji dobije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

Kaže da je preplavljen pozivima hotela, aviokompanija, robnih marki pidžama i kompanija koje proizvode kofere otkako je otvorio Instagram račun @followthenap. Ljudi vole gledati šta se sve nudi u svijetu glamura, a on je taj koji im to predstavlja na jedan zanimljiv način.

Kada dođe u neki hotel, tretiraju ga kao kralja. Prisjetio se kako su mu poslužili doručak jednom prilikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

– U Properu u San Franciscu stavili su mi svaku pojedinu stavku sa menija za doručak tako da sve mogu probati. U Beverly Wilshireu sam od Jason of Beverly Hills dobio nakit na korištenje tokom mog boravka tamo vrijedan preko 36.000 funti. Naravno, probao sam i cappuccino s 24 karatnim zlatom – ispričao je.

Ispričao je kako ne dolazi iz bogate porodice, ali da je oduvijek bio ambiciozan, kreativan i rado je uživao u luksuznim stvarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

– Posljednjih više od deset godina honorarno radim kao kreativni direktor u modnoj industriji tako da sam se nagledao društvenih mreža i influensera koji se bave marketingom najpoznatijih brendova. Primijetio sam koliko uticaja imaju influenseri koji kreiraju gotovo identičan sadržaj, a na tržištu postoji veliki potencijal da se napravi nešto zaista jedinstveno i zabavno – kaže Alex i dodaje da je i on poželio pronaći inovativan i zabavan način da proživi svoj san, ali i da to podijeli sa drugim ljudima.

Influenser kaže da mu se ideja za @followthenap javila u snu. Priznaje da voli spavati te da je oduvijek priželjkivao putovati svijetom. Ovako je spojio ugodno s korisnim, iako kaže da to nije tako jednostavno kako izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

Puno je to planiranja. Trebate pravo mjesto, rekvizite, odjeću, fotografa, rasvjetu i savršeno planiranje vremena. Uvijek se jave neke prepreke, ali to se rješava usput. Jednom kada dobijete fotke, morate izabrati najbolje, retuširati, uređivati, napisati sjajan opis, a zatim se suočiti s algoritmom na Instagramu – ispričao je.

Dodaje da to koliko će influenser biti plaćen uvelike ovisi o klijentu, broju objava i dužini saradnje.

– Sve u svemu, vjerovatno me plaćaju na desetke hiljada da spavam. Ponekad sam platim boravak ako znam da ću dobiti nevjerovatan sadržaj pa drugi put oni meni plate da boravim kod njih, a bude i situacija da je boravak plaćen, a ja to potom kompenziram – dodaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Shannon | Sleep + Travel (@followthenap) on

– Za mene je prava vrijednost u tome da imam priliku biti na mjestima koja inače nikada ne bih mogao doživjeti, i to podijeliti sa svojim pratiteljima – kaže Alex i dodaje da je boravio u hotelu Mandarin Oriental Paris i da je to najnevjerovatnije mjesto na kojem je bio te ga je svrstao na mjesto br. 1 od svih hotela koje je posjetio.

– Njihov apartman je nešto što nisam doživio nigdje u svijetu. Bio je najluksuzniji od svih u kojima sam boravio. Kada sam stigao u apartman, na stolu me dočekao ohlađeni ružičasti šampanjac, svježe voćno pecivo, cvijeće, dizajnerski losion poslije brijanja, rukom ispisane note i čokoladna skulptura Eiffelovog tornja. Njihov marketinški tim proveo me po cijelom hotelu. Morao sam probati i sve vrste doručaka koje nude u Francuskoj, Tokiju i Hong Kongu – prisjetio se.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,