Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi gay otac u Britaniji ponovno postao otac – i to s bivšim dečkom svoje kćeri

Preuzmite sliku

Postao je poznat sa svojim bivšim suprugom Tonyjem 1999. godine kada su dobili blizance te dobili pravnu bitku da postanu prvi istospolni par koji je registriran kao porodica.

Prvi britanski gay otac ponovno je postao tata – s bivšim dečkom svoje kćeri. Multimilioner Barrie Drewitt-Barlow (50) sada bi se trebao oženiti za Scotta Hutchisona (25) nakon dolaska djevojčice preko surogat majke, prenosi Daily Mail.

Surogat majku platili su gotovo 170.000 KM, a njihove kćer Valentina Willow rođena je mjesec dana prerano teška samo 2,3 kilograma.

 • – Svaki roditelj misli da je njihova beba najljepša beba na svijetu, ali istina je da je Valentina Willow najljepša beba na svijetu. Iskreno rečeno, nismo očekivali ništa drugo. Pretražili smo cijeli svijet kako bismo pronašli najljepšeg donora, za 170.000 KM kasnije dobili smo što smo željeli i najljepšu bebu koju je iko ikad mogao poželjeti – rekao je Barrie.

  Barrie iz Essexa, ali koji sada živi u SAD-u, započeo je vezu sa svojim bivšim ličnim asistentom, Scottom, nakon što je on prekinuo vezu s njegovom kćeri Saffron, a postao je poznat sa svojim tadašnjim suprugom Tonyjem kada su 1999. godine dobili blizance te dobili pravnu bitku da postanu prvi istospolni par koji je registriran kao porodica.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Barrie Drewitt-Barlow (@donbarrie)

  Kasnije su imali još troje djece te svi žive zajedno u porodičnoj kući, iako su se Barrie i Tony rastali te imaju nove partnere. Kažu kako žive kao ‘otac, tata i očuh u porodici iz 21. stoljeća’.

  – Bilo je čudno kad je Saffron prvi put upoznala Valentinu. Prošlo mi je kroz glavu da je to mogla biti njezina beba sa Scottom i moj unuk. Jednostavno to nije bila prava veza između nje i Scotta. Uvijek su bili bolji kao prijatelji – ispričao je.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Barrie Drewitt-Barlow (@donbarrie)

  U međuvremenu planiraju dobiti još dvije bebe, jer su prvotno htjeli trojke. – Već smo u planovima sa surogatom majkom da dobije blizance – otkrio je. (Vecernji.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje