Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prsten na malom prstu ima posebno značenje, drugačije je kod muškaraca i kod žena

Preuzmite sliku

Za svakoga ko je u rimskoj antici nosio prsten na malom prstu kaže se da je na taj način izrazio svoju vezu s bogom Saturnom.

Karakteristike poput ustrajnosti, talenta, pameti i inventivnosti simbolizirane su prstenom. Čak i ako je ova pretpostavka netačna, sviđa nam se duhovna ideja u njoj! Osim toga, nošenje prstena na malom prstu navodno je signaliziralo suprotnom spolu da je nositelj/ica dostupan. Praktično!

Nositi prsten na malom prstu: značenje za muškarce

Kada muškarci nose prsten na malom prstu, često je to takozvani prsten s pečatom, tj. pečatnjak. Na nakitu se tradicionalno može vidjeti porodični grb. Prsten s pečatom simbolizira, uglavnom, plemenito porijeklo nositelja i filozofiju života koja ide uz njega. Često se priča da je nošenje prstena na malom prstu znak članstva u tajnoj organizaciji ili loži. Ponekad se čak govori i o mafijaškom identifikacijskom znaku. Međutim, prema bontonu prstena, sve je to besmislica. Moderni muškarac prsten na malom prstu nosi samo za ukras ili da ostavi dojam. Kao i uvijek, svako može sam odlučiti sviđa li mu se to ili ne.

Značenje prstena na malom prstu, kada ga nosi žena

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LAVZ JEWELLERY (@lavzjewellery)

Dok muškarci često nose prsten na malom prstu, ovaj komad nakita tek je nedavno ponovno postao popularan kod žena. Prsten na malom prstu postao je pravi modni trend tek zahvaljujući jednom američkom brandu za nakit. Ideja iza toga: Više samoljublja, molimo, također ili BAŠ bez muškarca! Američki draguljar kreirao je dijamantni prsten za mali prst kao odgovor na vjenčani i zaručnički prsten zauzetih žena.

Ovim prstenom slobodne žene izražavaju povezanost, odanost i ljubav prema sebi. Mali prsten podsjeća nositelja da ženama nije potreban muškarac kako bi čvrsto stajale u životu. Svjetlucavi prsten na malom prstu trebao bi nas uvijek iznova podsjećati da volimo sebe. Kakva sjajna poruka! (miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,