Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Progledao nakon 20 godina, pogledajte njegovo reakciju kada je ponovo mogao da vidi oko sebe

Preuzmite sliku

Nakon operacije koja je trajala samo sedam minuta. čovjek s Filipina poslije 20 godina je progledao.

Ljubazni mještani i dobrotvorna organizacija platili su mu operaciju na klinici u provinciji Pampanga, Filipini, 12. marta. Operacija je trajala samo sedam minuta. Neposredno poslije operacije kada je ponovo progledao krenuo je da plače.

Ponosni doktor Noel Lacsamana rekao je: ‘Bio je to vrlo poseban trenutak. Pacijent je mogao ponovo vidjeti nakon svih tih godina. ‘ Pod utiscima i emocijama čovjek se rukovao sa svojim doktorom i zagrlio,  zahvalivši se specijalisti. Sestre su vodile starca kroz operacionu salu jer su mu se noge još klimale od anestezije. Dali su mu karticu s riječima za čitanje s imenom njegovog liječnika kako bi provjerili je li u stanju usredotočiti vid. Uspješno ga je pročitao.

Dok je starac izlazio iz sobe uz pomoć medicinara, dok je razgovarao s doktorom, oduševljeno je navijao. Potom su ga odveli u sobu u kojoj ga je čekala supruga prije nego što joj je jedna od medicinskih sestara očistila lice peškirom. Pacijentova supruga, koja se nije mogla zaustaviti da ne zaplače, rekla je da su za doktora čuda čuli putem radijskog programa. 

‘Moj suprug je prvo izgubio vid na desno oko, a zatim polako i na lijevom oku. Gotovo sam izgubila nadu da ću ikada više moći vidjeti. Nije želio ići kod drugih specijalista, samo ovdje jer su ljudi govorili da je ovo mjesto najbolje. Čuli smo za doktora putem radio programa i moj suprug se nadao da će moći ponovo vidjeti. ‘, kazala je supruga.

Doktor Noel Lacsamana čestitao je čovjeku, koji još uvijek nije mogao vjerovati da je mogao ponovo vidjeti nakon gotovo dvije decenije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,