Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Proglašene najsigurnije aviokompanije za 2019. godinu

Preuzmite sliku

Australski avioprijevoznik Qantas najsigurniji je na planetu. Ujedno se radi i o jednoj od najstarijih avioprijevozničkih kompanija, tako da su korisnici dobro upoznati s time da se mogu pouzdati u sigurnost prilikom leta, prenosi punkufer.hr.

I dok nema ništa bolje od pronalaska jeftine avionske karte, mnogi putnici prilikom odabira leta pokušavaju izabrati i što sigurniju kompaniju. Srećom po njih, stranica AirlineRatings.com objavila je listu najsigurnijih aviokompanija za 2019, pa sada i oni kojima let nije najugodnija stvar mogu izabrati najsigurnije avione.

Australski avioprijevoznik Qantas najsigurniji je na planeti. Ujedno se radi i o jednoj od najstarijih avioprijevozničkih kompanija, tako da su korisnici dobro upoznati s time da se mogu pouzdati u sigurnost prilikom leta.

„Čudesno je da je Qantas vodeća aviokompanija u svim relevantnim istraživanjima već više od 60 godina, a još je zanimljivije kako od uvođenja mlaznih aviona nisu imali niti jednu značajnu nesreću“, izjavio je Geoffrey Thomas sa stranice AirlineRatings.com. Također, dodao je kako i ima drugih, poput Hawaiiana i Finnaira, čiji putnici također mirno spavaju kad je o sigurnosti riječ.

Od „široj publici“ poznatih kompanija, među TOP 20 najsigurnijih još su se plasirali British Airways, Emirates, KLM, Lufthansa, Qatar Airways, Swiss, Virgin Atlantic

Na stranici je objavljena lista i TOP 10 najsigurnijih low cost avioprijevoznika, a za korisnike je najvažnije stvar da na njoj nisu ni sveprisutniRyanair, kao ni Easyjet, no, s druge strane, na listi su se našli Wizz i Vueling. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,