Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Profesionalni neradnik: Mladić zarađuje milione ne radeći ništa

Preuzmite sliku

Morimoto iz Japana je zaradio dosta novca, a da nema ni dan radnog staža. Originalna ideja mu je pomogla da živi lagodno, a da uloži minimum napora.

Naime, ovaj 37-godišnjak zarađuje velike svote ne radeći – ništa! On posljednje dvije godine radi kao osoba koja može da “jede, pije i daje jednostavne odgovore, ali ništa više od toga”. Zvuči kao nešto što baš nikome ne treba, ali u praksi on ima posla preko glave.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🥀 (@otsuruboon)

Trenutno želi da ga angažuje preko 3.000 ljudi, a ako se pitate zbog čega, pobude klijenata su različite. Primjera radi uskače u ekipe gejmera kada im nedostaje jedan igrač, pravi društvo osobama koje predaju papire za razvod ili pozdravlja one koji su se preselili u novi dom.

“Pratim svoje mušterije gdje god oni to žele. Odgovaram na njihova pitanja, slušam ih, klimam glavom kada treba. Bilo mi je neprijatno u početku, ali navikao sam se vremenom”, ispričao je Morimoto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli しらゆき農園 (@shirayuki_farm)

Kaže da je u početku svoje usluge dijelio besplatno, ali da je polako to preraslo u unosan biznis – danas jedan angažman naplaćuje oko 80 eura.

Ispričao je kako ga je jedna 36-godišnjakinja angažovala najmanje 10 puta, a pravio joj je društvo kad je išla na sastanke ili u seks šop.

“Slušao me je bez osuđivanja i bez problema sa mnom išao u seks šop. Osjećala sam se kao da imam podršku dok je uz mene, a pritom mi nije nametao svoje mišljenje”, otkrila je ova klijentkinja. (kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,