Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Prodaju čaj u obliku morskih stvorenja koja ‘ožive’ u šoljici

Preuzmite sliku

Osim uživanja u raznim okusima, ova serija čajeva ima i edukativnu svrhu jer na ambalaži stoje lekcije iz biologije morskih dubina. Japanski proizvođač ‘Ocean-Teabag’ čajeve proizvodi u oblicima  morskih stvorenja koja u dodiru s vodom ‘ožive’.

  • Sve čajeve rade na način da u njih stavljaju biljke koje bojom podsjećaju na određenu životinju, a u dio njih i još neke dodatke koje slične asocijacije stvaraju na okusnim pupoljcima. Na primjer, čaj u obliku morskog krastavca sadrži jasmin, ali i prah morskog krastavca kako bi cijeli proizvod bio što autentičniji.

  • Čaj u obliku rakove potkove napravljen je od bijele marelice, onaj nalik na grdobinu od crnog aromatizovanog ulja bergamota, a čaj koji podsjeća na mantu (divovsku ražu) sadrži tropski mango. Čaj u obliku delfina postaje plave boje kada se prelije vrućom vodom pa izgleda kao da delfin pliva u moru. Plavu boju zahvaljuje cvijeću plavog sljeza.

  • Čaj nalik na napad morskog psa napravljen je od šipka i hibiskusa, a na ambalaži piše ovo: ‘Ovaj veliki morski pas je kanibal. Dobit ćete crveni biljni čaj nalik na krv’. Kada ga napravite, šoljica i čaj izgledaju prilično realistično. Tri takva čaja koštaju 1200 jena (oko 20 KM). (24sata.hr)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,