Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Probudila se iz kome i misli da je tinejdžerka

sara tompson
Preuzmite sliku

Majka troje djece probudila se iz kome i misli da je 1998. godina i da je ona 19-godišnja tinejdžerka.

sara tompsonSara Tomson (32) bila je u komi deset dana i imala je hitnu operaciju glave nakon što joj je na mozgu pukao kapilar. Ona se uopšte ne sjeća posljednjih 14 godina svog života. Ne sjeća se ni svog supruga Crisa, sinova Michael (14) i Danijel (5) kao ni četvorogodišnje kćerke Amy.

Kada se probudila iz kome mislila je da su članice grupe Spice Girls još najpopularnije na svijetu, i da je Michael Jackson još živ. Sada je Sara ponovo ludo zaljubljena u svog supruga i polako se prisjeća detalja iz svog “zaboravljenog života”.

Kada su djeca došla da me posjete nisam znala ko su oni. Mislila sam da su djeca nekog drugog“, kaže Sara. “Zvala sam ih pogrešnim imenom i čudila se što su toliko radosni što me vide. Nekoliko puta sam ih pitala da li su moji i kada su mi rekli da jesu, nisam mogla da im povjerujem.”

Sara je imala samo 19 godina kada je rodila najstarijeg sina Michaela. Njegovog rođenja se sjeća malo kroz maglu. “Bila sam zbunjena kada je došao da me vidi. Mislila sam da je on još beba”, kaže Sara.

Susret sa porodicom je za nju bio potpuni šok. Iznenadila se kada je vidjela svog brata ćelavog, a roditeljima je rekla da su baš ostarili i propali. “Pitala sam svog brata kada je oćelaveo, a moje roditelje kako su tako ostarili za jedan dan.”

Nije prepoznala ni svog sadašnjeg supruga Crisa, vjerovala je da je i dalje u braku sa bivšim. Za sadašnjeg supruga je mislila da je dio medicinskog osoblja, pošto je uvijek bio uz nju.

sara tompson1

Iako joj je majka objasnila da je to njen suprug, Sara nije mogla da se sjeti ni kada su se upoznali a kamoli vjenčanja. “Ponovo sam se zaljubila u svog supruga. Vodio me je na sva mjesta gdje smo ranije bili ne bi li mi osvježio sjećanje“, kaže Sara.

Nakon operacije u novembru prošle godine, Sari su bili potrebni mjeseci da bi se prisjetila svog života. Kaže da joj je bilo čudno da se svakog jutra budi pored “nepoznatog” čovjeka. Osjećala se kao tinejdžerka, i njen suprug i djeca morali su da “istrpe” tinejdžerske faze i promjene raspoloženja.

Sara se još oporavlja. Uživa uz svoju porodicu i svakodnevno gleda fotografije i video snimke kako bi joj se sjećanje u potpunosti vratilo.

Tuzlanski.ba / Smedia.rs

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: