Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Probao živjeti na ulici da vidi kako je to pa ubrzo gledao smrti u oči

Preuzmite sliku

Mlađahni vlasnik britanske kompanije uporedio je beskućnike s rakunima jer jedu iz smeća

Bogati klinac kojemu ne predstavlja ništa dati 1500 funti za obrok u luksuznom restoranu zamijenio je svoj život na visokoj nozi za tri dana preživljavanja na ulici (samo za potrebe eksperimenta, naravno). Hanif Cawston (21) iz engleskog Norfolka živi u uvjerenju da su svi beskućnici “lijeni” pa su ga pozvali da sam vidi kako je to kada si prepušten milostinji prolaznika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hanif Cawston (@cawston1) on

Proveo tri noći na ulici

Mlađahni vlasnik britanske kompanije uporedio je beskućnike s rakunima jer jedu iz smeća. To je tek jedna od izgovorenih bizarnosti razmaženog derišta, koje se pojavilo u epizodi “Rich Kids Go Homeless”, koja se prikazuje na kanalu 5Star.

Hanif je tako proveo tri noći spavajući bez krova nad glavom na ulicama Camdena. Kako bi dokazao “da je lako živjeti na ulici”, bogatunčić kojega je život pomazio isplanirao je kako će si u emisiji pronaći posao da bi preživio jer mu ne pada na pamet prositi.

“Najprije ću se zaposliti u nekom restoranu, u kojemu ću čistiti zahode u zamjenu za obroke, a kada se dobro najedem, naći ću neki fizički posao kojim ću sebi plaćati smještaj”, izjavio je Hanif na početku svoje avanture na ulici, no ubrzo je vidio da mu ne ide glatko kako si je zamislio.

 • Prijetili mu smrću

  Snob je shvatio da, kada si beskućnik, najvažnije je uopće preživjeti iz dana u dan. Kada su mu planovi pali u vodu, već je na kraju prvoga dana prosio hranu u prodavaonici pilića, što mu je osoblje ljubazno ispunilo.

  Zatim je pokušao ući u jedno sklonište za beskućnike, gdje je upao u problem. Naime, štićenici su ga optužili da laže o svojoj situaciji s obzirom na to da nosi čistu odjeću. Nakon što je prvu noć proveo na slomljenoj klupi u parku, prišao mu je beskućnik koji mu je zaprijetio da će ga izbosti ako ga sljedeći put zatekne na tom mjestu.

 • “Ti ljudi doslovno nemaju šta izgubiti. Počinje mi dolaziti u glavu da su ulice opasno mjesto”, kazao je vidno uplašen i potresen Hanif. Sljedećeg je dana opet prosio hranu i ganulo ga je kada je u tome i uspio.

  Poznanstvo koje ga je promijenilo

  Nakon preživljene druge noći na cesti, dečko je fokus s traženja posla prebacio na bolje upoznavanje beskućničkog života. Skompao se s Georgeom W. Singeltonom, koji takvim načinom života živi već 40 godina.

 • George, koji je napisao četiri knjige sebe ne smatra beskućnikom. “Ja to zovem ekstremnim kampiranjem. Mogu satima istraživati umjesto da za nekoga radim”, objasnio je školovani čovjek koji je svojevoljno pristao na takav stil života.

 • George je pozvao Hanifa da treću noć provede u njegovu kampu, gdje je raširio dva šatora. Pripremio mu je i večeru, žrtvujući limenku graha koju je jedva priuštio. Sve se to silno dojmilo razmaženog klinca, koji je nakon ovog iskustva priznao da je naučio mnogo o vrijednosti novca. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje