Priznajte da vam se bar jednom dogodilo da ste stavili previše začina u jelo. Možda vam je i posudica sa začinom iskliznula iz ruke, i u tavi se našlo začina i za tri jela. Ne brinite, postoji način da i to riješite!
Previše začina može upropastiti jelo, zato pokušajte sljedeće trikove kad vam se idući put to desi.
Limun, ocat ili umak od paradajza odlično otklanjaju ljutinu.
U slučaju da pravite jelo koje dopušta da dodate povrće poput mrkve ili krompira, uradite to. Nasjeckajte ga na kockice i ubacite u jelo. Povrće će upiti ljutinu, a njegov šećer će je umanjiti.
Također, ako ne možete dodati povrće, možete dodati malo šećera ili meda.
Isto tako, kikiriki puter će umanjiti jačinu jela.
U slučaju da vam se to već jednom desilo, sigurno ste se sjetili temeljca ili mlijeka, mlijeko uvijek imate u frižideru. To je možda i najjednostavnija varijanta, pored vrhnje za kuhanje ili parmezana.
S ovim malim trikovima ćete vratiti svoje jelo na pravi put, i ponovo uživati u njemu. (Tuzlanski.ba)