Srijeda, 7. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predivne: Kreativna žena pravi lutke za oboljelu djecu, liče na mališana kojem je namijenjena

Preuzmite sliku

Lutka znači cijeli svijet kad ste dijete. Ali zamislite kako bi bilo shvatiti da vaš plišani prijatelj ne liči na vas. Pogotovo kada je dijete jedinstveno na svoj način, piše Bored Panda.

Amy Jandrisevits iz sjedišta u Wisconsinu brine za bolesnu djecu kako se nikada ne bi osjećala drugačijom. Već dugo vremena stvara lutke koje izgledaju poput njihovih malih vlasnika s invaliditetom, dolaze u svim oblicima, sa istim tjelesnim obilježjem onoga kome je namijenjena, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Danas njene jedinstvene lutke donose radost djeci iz cijelog svijeta. Sa skoro 43 hiljade lajkova na svojoj Facebook stranici, Amy je obradovala mnoga srca.

  Prema pisanju Today, Amy je prvu lutku Like Me napravila prije otprilike 5 godina kada je dijete njene prijateljice, koja je transrodna osoba, bila u tranziciji. Kada je prijateljica objavila sliku na društvenoj mreži, ljudi su počeli pitati Amy da li ona može napraviti lutku i za njihovo dijete.

  Uprkos listi čekanja od dvije godine, Amy je svu svoju ljubav i pažnju stavila u svaku svoju lutku koju je ikad napravila.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Amy (@a_doll_like_me)

  Svaka lutka izrađuje se po narudžbi za njenim stolom u dnevnoj sobi. Također, Amy je strastveni kolekcionar lutki i bivša socijalna radnica pedijatrijske onkologije koja je uspjela da spoji svoju strast prema socijalnom radu i zanatu za lutke.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,