Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Predivan gest: Otvaraju ranije restoran da bolesna djevojčica može jesti sama

Preuzmite sliku

Gest osoblja restorana J. Wilson u Beaumontu u Teksasu dirnuo je mnoge. Samo za bolesnu djevojčicu su otvorili restoran ranije, tako da bude prazan, ukrasili su ga ružičastom dekoracijom, napravili njezino omiljeno jelo i pokrili sve troškove onoga što je porodica pojela i popila, piše CNN.

A zašto su to napravili?

Porodica malene Adelaide Stanley (3) svake nedjelje već tradicionalno ruča u obližnjem omiljenom restoranu, to je bila porodična praksa sve do jula prošle godine kada su primijetili crvene mrlje na njezinom tijelu. Djevojčici je dijagnosticiran rak, prenosi Tuzlanski.ba.

Liječenje koje je počelo dva dana nakon njezinog trećeg rođendana (3. jula) jako joj je iscrpilo organizam i imunitet joj je postao izuzetno slab, stoga nije smjela izlaziti među ljude da se ne razboli.

Nedavno su prolazili pored restorana, a malena je prepoznala znak. Sjetila se da su prije tamo stalno odlazili i pitala je roditelje mogu li opet tamo. Slomila im je srce tim pitanjem. Roditelji su joj rekli da će ići kad joj bude bolje.

Njezina majka kasnije je prijateljici ispričala koliko ih je rastužilo što joj ne mogu ispuniti želju, a prijateljica je otišla u restoran vidjeti šta se može napraviti.

– Nismo trebali dvaput razmisliti o tome. Otvorili smo restoran sat vremena ranije za Adelaide i njezinu porodicu. Osoblje je restoran ukrasilo njezinom najdražom bojom i napravilo njezinu omiljenu hranu, kolačiće – ispričala je menadžerica restorana Paula Breaux.

Porodica je bila duboko dirnuta, a malena presretna. Kada su završili sa jelom i željeli platiti račun, osoblje im je reklo da je sve podmireno. Majka se prisjetila koliko ih je bolest djevojčice promijenila.

– Prešli smo od toga da sve grlimo do toga da strahujemo od bakterija, pa joj ništa ne donosimo kući. Prestali smo raditi ono što smo prije radili kao porodica – rekla je njezina majka Vanlam Nguyen i dodala da njezina djevojčica i dalje odlazi na liječenje te kako jedva čeka ponovno posjetiti taj restoran. Nije spomenula od kojeg oblika raka boluje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,