Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pravo čudo: Znate li gdje se nalazi najveći hotel s tri zvjezdice na svijetu?

Preuzmite sliku

Hotel First World u sklopu Resorts World Gentinga u Genting Highlindsu u Maleziji je najveći hotel na svijetu, odnosno hotel s najvećim brojem soba u upotrebi prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Nalazi se u sklopu planinskog resorta, sastoji se od tri impresivne šarene zgrade, a broji čak 7351 hotelsku sobu.

Titulu hotela s najvećim brojem soba – njih oko 6118 – nosio je od 2006. do 2008. godine kada ga je s trona svrgnuo The Venetian u Las Vegasu koji se smatrao najvećim sve do 2015. godine. Nakon dogradnje još jednog objekta s 1233 sobe, First World hotel povratio je svoju prestižnu titulu.

 • Hotel ima tri zvjezdice, a čelništvo tvrdi da nudi sobe za svaki džep – od manjih soba od 20-ak kvadrata do nešto luksuznijih apartmana.

  U sklopu hotela nalazi se i novoobnovljeni šoping centar po imenu First World Plaza koja se prostire na 46.000 četvornih metara, a koji osim brojnih trgovina, restorana i kafića obuhvaća i veliki casino.

  Tu je i tematski zabavni park Skytropolis s brojnim aktivnostima za djecu i odrasle, ali i žičara Awana Skyway koja omogućava lakše kretanje po resortu smještenom oko planine Ulu Kali koja se izdiže na oko 1800 metara visine.

 • First World je prvi hotel u jugoistočnoj Aziji koji je uveo kioske za samostalni check-in i check-out iz soba. Ovaj je potez značajno smanjio gužve u hotelu, a ima i veliki značaj otkako se svijet suočio s pandemijom koronavirusa. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,