Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potpuni amater naslikao sliku i iz šale je stavio na prodaju: Šokirao se kada je dostigla cijenu od 15000 dolara

Preuzmite sliku

Iako nema pojma o slikanju, ovaj mladić odvažio se na umjetnički pothvat i uspio naslikati dvije slike od kojih je jednu stavio na E-bay aukciju. Nije mogao vjerovati koju cijenu je dostiglo njegovo djelo…

U videu ovaj mladić sarkastično tvrdi kako stvara izvanredna umjetnička djela te istovremeno pokazuje koje akrilne boje koristi. Zatim gleda video u kojem se prikazuju tehnike crtanja. U tom videu mu se svidjela jedna tehnika slikanja koju će on koristiti, a radi se o stavljanju boje na platno te razvlačenje iste pomoću ravne plohe, prenosi 24sata.hr.

  • Nakon toga dečko pokazuje kako se izvodi ta tehnika, a boje koje je koristio su crvena, žuta, narandžasta, plava i nijanse zelene. Dodao je još i šare tapkanjem boje, te je prste umočio u crnu boju i cijeli rad prošarao crnim rukama. Zatim je prešao na drugi rad i krenuo s crnom raditi veliki krug na platnu. Na kraju je to ispalo poput ‘svjetla na kraju tunela’, a još je i dodao raznobojne kružiće po slici. Tu sliku s kružićima je stavio na E-bay i za početnu cijenu stavio 100 dolara – fore radi.

  • No, ubrzo je ostao šokiran – nakon nekog vremena cijena ovog umjetničkog djela porasla je na 14.900 dolara. To je zaista nevjerovatna cijena za ovakvu sliku i amaterskog umjetnika.

    – Ovo je za moju učiteljicu iz likovnog koja mi je davala loše ocjene jer je mislila da namjerno loše crtam – zaključio je mladić na kraju video pokazujući na ogromnu svotu novaca koju je dobio za svoje umjetničko djelo. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,