Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posao iz snova: Za platu od 3.500 eura morate se izležavati i gledati TV

tv-gledanje
Preuzmite sliku

Stigla je dobra vijest za sve one koji svoje dane provode izležavajući se na kauču ili samo imaju potrebu za jednim poštenim i dugotrajnijim odmorom.

tv-gledanjeNASA nudi posao iz snova, a zahtjevi su vrlo jednostavni: 70 dana ležat ćete u krevetu, gledati TV, surfati, čitati knjige, igrati videoigrice ili što već želite. Iako bi mnogi to rado činili i besplatno, ono što je najbolje od svega, NASA za to plaća nemalu cifru od 5.000 dolara (oko 3.500 eura).

NASA traži volontere koji će ležati u krevetu punih 70 dana, kako bi istražila utjecaj mikrogravitacije na ljudsko tijelo, a za ovo ljenčarenje spremni su i dobro platiti. Plata: 5.000 dolara (oko 3.500 eura)

Mjesto na kojem će započeti istraživanje je Svemirski centar Johnson u Houstonu u Teksasu, gdje će kandidati boraviti dvije sedmice, obavljajući svoje uobičajene aktivnosti u normalnim uslovima, dok će ih naučnici proučavati.

Kandidati će iz kreveta moći raditi svašta, dozvoljene su čak i posjete

Nakon toga povest će 70 dana u krevetu. Svjetlo će imati 16 sati dnevno, a mrak osam. Na raspolaganju će im biti videoigrice, televizija, knjige, internet, hrana koju požele, a moći će ih i posjećivati ljudi. Naravno, tuširat će se u krevetu.

Jedini trenuci kada će se kandidati moći kretati su oni u kojima će znanstvenici proučavati promjene u kostima, mišićima, cirkulaciji, probavnom i imunološkom sistemu. Ili kada će sudjelovati u novom programu vježbi koje se obavljaju u krevetu, pomoću specijalno dizajnirane opreme.

Nakon tih 70 dana proći će rehabilitaciju u trajanju od dvije sedmice, tokom kojih će vratiti svoje tijelo u formu. Jedini uslov za prijavu za ovaj posao jest da budete državljanin Amerike ili osoba sa stalnom dozvolom boravka u SAD-u. (Net.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: