Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poruke brojeva: Sudbinski broj 8 donosi bogatstvo, 7 mudrost

Preuzmite sliku

Ko je rođen pod sretnom zvijezdom? Slava, moć i bogatstvo zapisani su vam u zvijezdama ako je 8 vaš sudbinski broj, ali imate i svoju tamnu stranu koju morate prevladati.

Dan na koji ste rođeni određuje energiju koja vas prati cijelog života. Izračunate li numerološku vrijednost datuma rođenja, odnosno svoj sudbinski broj, osvijestit ćete sklonosti i talente, ali i nedostatke koji vas koče prema uspjehu.

Ako ste rođeni, 15. 4. 1985., sudbinski broj ćete izračunati tako što saberete sve brojeve: 1+5+4 +1+9+8+5. Suma je 33, a tu brojku zatim podijelite na dvije jedinice i ponovno saberete: 3+3. Broj koji ste dobili, u ovom slučaju 6, vaš je sudbinski broj.

1 – Nema boljeg od vas

Zbog vaše snažne individualnosti i pozitivnosti stvoreni ste da budete vođa. Kreativnost, originalnost, ali i agresivnost garantuje vam uspjeh u organizovanju bilo kojeg posla. Najbolji ste kad učite na vlastitim greškama i počinjete ispočetka. Stojite uvijek stajati iza svojih odluka bez obzira na to što vam drugi kažu. Nikad nećete kročiti uobičajenim stazama, nego novima, neistraženima, a to će vam se isplatiti. Katkad ste netaktični, a to bi vam moglo naškoditi ako ne ublažite svoj nastup.

Lekcija: Okružite se ljudima kojima potpuno vjerujete

2 – Sjajan ste saradnik

Vi ste idealan partner, prijatelj i zaposlenik. Učite na tuđim greškama, a mnogo ste bolji saradnik nego vođa. Vrlo ste taktični, obazrivi i ugodni pa stoga lako privlačite ljude oko sebe. Nikad vam neće ništa nedostajati u životu jer smireno i inteligentno savladavate sve probleme. Budući da vam je u prirodi opraštati i biti puni razumijevanja, ako naiđete na teškoće u vezi s partnerom, vi ćete biti mnogo spremniji na kompromis. No ipak pripazite da partner ne počne zlouptorebljavati vašu velikodušnost.

Lekcija: Pokušajte sačuvati ravnotežu privatnog i poslovnog.

3 – Zabavni ste i brzi

Oštroumnost je vaša glavna prednost, ali vrlo rijetko dublje ulazite u bilo kakvu problematiku. Često ste entuzijastični u vezi svega čega se prihvatite i lako širite svoje uzbuđenje na druge, no problem je što brzo gubite interes i prelazite na nešto sasvim novo. Ne brinete se previše zbog budućnosti, a naviknuti ste na to da sve uglavnom bude kako ste vi naumili. Rječiti ste, duhoviti, društveni i stoga lako sklapate prijateljstva. Uspjet ćete upravo u poljima gdje se traži elokventnost te u umjetnosti.

Lekcija: Nemojte zbog ležernosti zanemarivati svoje obveze.

4 – Logični ste i praktični

Imate oko za detalje, a i u najdosadnijim, najbesmislenijim poslovima možete postići uspjeh. Vaša je prednost što ostajete staloženi kad svi izgube kontrolu. Radoholičar ste, a najviše volite dugo živjeti ili raditi na istome mjestu. Metodičnost, logičnost te lojalnost donijet će vam sve ono materijalno za čime čeznete. No, katkad previše insistirate na svom načinu rješavanja problema ili se gubite u detaljima, a to vas može usporiti na putu do cilja. Odgovornost, pouzdanost i praktičnost su vaše prednosti.

Lekcija: Opustite se, u životu ima važnijih stvari od posla.

5 – Privlačite šarmom

Sloboda vam je najvažnija, a to se odražava u vašoj neprekidnoj potrazi za avanturom. Temperamentni ste, energični te često mijenjate raspoloženje. Zbog vaših brojnih interesa te smisla za humor uvijek ste u središtu dešavanja bilo kojeg društva. Živite brzim tempom, vrlo ste prilagodljivi, brzo razmišljate, a seksualnost vam je magnetična. Budući da lako privlačite ljude i elokventni ste, pazite da govorite samo o onome čime ste bolje upoznati kako biste izbjegli neugodne situacije.

Lekcija: Budite manje brzopleti pa ćete u svemu napredovati.

6 – Dobrota iz vas isijava

Izvrstan ste diplomata, odlično pomirujete sukobljene strane jer ste dovoljno strpljivi da poslušate sve argumente. Vaša mudrost vam je prednost na poslu i porodici, a svi vas smatraju dobročiniteljem. Uvijek ste na raspolaganju najmilijima, a ako je sve skladno u porodici, uspijevate i na svim drugim poljima. Nesebičnost je vaša najvažnija karakteristika, ali i suosjećajnost te toplina. Volite lijepe stvari, razumijete se u umjetnost, što se vidi i u vašem domu, koji odražava vaš svima ugodan karakter.

Lekcija: Nisu baš svi spremni slušati vaše dobre savjete.

7 – Duhovnost vam je važna

U sve se morate uvjeriti iz prve ruke, uz to ste vrlo analitični, a duhovna dimenzija života vam je izuzetno važna. Vaša je uloga filozofa, učitelja, iscjelitelja, ali da biste se u tome ostvarili, morate se prvo malo opustiti. Tek tad će se svi uvjeriti kako ih možete naučiti mnogim mudrostima. Vaši su interesi uglavnom vezani uz kulturu i umjetnost, obožavate sve što je lijepo. No život će vam često bit pun prepreka, ali uvijek ćete biti u potrazi za njegovim skrivenim istinama. Saznanjima ćete ga znatno poboljšati.

Lekcija: Opustite se, pa ćete imati i više samopouzdanja.

8 – Finansije vam “leže”

Slava, moć i bogatstvo zapisani su vam u zvijezdama. Izvrsno se uklapate u veće organizacije i društva, a većinu vremena trošite na one kojima je potrebna pomoć. Hrabri ste, a to pokazujete boreći se upravo za slabije. Duboko u sebi imate i vrlo tamnu stranu koja može postati moćno oružje na strani zla, pa treba pripaziti da je uvijek držite pod kontrolom. Ako prevlada, nikad nećete moći uživati u bogatstvu.

Lekcija: Okružite se spontanim i zabavnim ljudima.

9 – Pomaže u nevolji

Osjetljivi ste na sve podražaje iz okoline, pokazujete veliki interes za mistično, a neki od vas imaju čak i paranormalne sposobnosti. Najsretniji ste kad ste neopterećeni materijalnim; samo tad možete ostvariti sve svoje potencijale. Skloni ste nesrećnim romantičnim vezama, a često griješite što partneru želite udovoljiti pod svaku cijenu.

Lekcija: Kad pronađete mir, sve će sjesti na svoje mjesto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,