Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porod kod kuće prenosila na Instagramu: ‘Željela sam pokazati da su žene jake i da rađanje može biti zadivljujuće’

Preuzmite sliku

Australska poduzetnica Emma Isaacs (40) dočekala je svog dječaka u ispuhanom bazenu rano u ponedjeljak pred više od šest hiljada gledatelja nakon što je u objavi na Instagramu objavila da će se poroditi i da će dokumentirati rođenje na Instagram Storyu, piše Daily Mail.

Emma i njezin suprug Rowan imaju petero starije djeceMilla, Honey, Indie, Ryder i Piper – a njihove najstarije kćerke šetale su i izlazile iz dnevnog boravka dok se ona porađala njihovim bratom, prenosi Tuzlanski.ba.

Prije nego što je zakoračila u bazen za porođaj, stavila je ogrlicu napravljenu perlama  koju su joj prijatelji poklonili kako bi joj dali snage tokom porođaja.

“Kad se rodilo moje posljednje dijete Piper, imala sam pravi porođaj, ali sam i tada željela da uživo snimim sve. Ne želim ponovno raditi tu istu pogrešku pa ću ovaj porođaj snimiti.”

“Imala sam pet nevjerovatnih porođaja i stvarno se nadam da će i šesti biti približno takav. Također sam otvorena za mogućnost da to možda i ne bude. Samo želim dati svoj mali doprinos i pokazati da su žene jake i da rađanje (bez obzira na vaš izbor) može biti zadivljujuće”, kaže Emma. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,