Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pornići šokirali kupce: Eksplicitni sadržaj prikazivao se na ekranima pred prodavnicom poznatog brenda

Preuzmite sliku

Novozelandski ogranak japanskoga sportskog branda Asics izvinio se kupcima i slučajnim prolaznicima pošto su se na velikim tv-ekranima iznad njihove najveće trgovine u Aucklandu nekoliko sati emitovali porno filmovi, iznenadivši sve one koji su u nedjelju ujutro tu prolazili. 

Pornići su na ekranima iznad trgovine prikazivani punih devet sati, tačnije do nedjelje u 10 sati kada su radnici stigli na posao i prekinuli emitovanje, piše New Zealand Herald.

“Neki su bili šokirani, a drugi su se samo zaustavljali i gledali filmove”, rekao je zaštitar Dwayne Hinango za novozelandski list.

Eksplicitni sadržaj bio je “potpuno neprimjeren i uvredljiv” i “nije nešto čemu želite da su vam izložena djeca”, rekla je Tanya Lee koja je prošla pokraj dućana sa sedmogodišnjim sinom.

Asics Novi Zeland je na Facebooku pojasnio da je nepoznata osoba dobila pristup njihovom internom tv-programu.

“Na ekranima se pojavio neprimjeren sadržaj, zbog čega se izvinjavamo svima koji su bili u prilici da ga vide”, stoji u objavi.

Firma je saopćila i da je u kontaktu sa svojim dobavljačima softvera i sigurnosnih programa kako bi se zagarantovalo da se ovakva situacije više ne ponovi. (Slobodnadalmacija.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje