Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ponuda Luvra i Airbnb-a: Provedite noć u muzeju kraj Mona Lize

Preuzmite sliku

Povodom 30. godišnjice Piramide u Luvru, pariški muzej udružio s Airbnb-om kako bi ponudio ekskluzivan pristup remek-djelima.

Luvr i Airbnb otkrivaju novi program za otkrivanje muzeja na potpuno drugi način. Zapravo, na način o kojem ste mogli samo da sanjate.

 • Naime, osim što je jedan pobjednik (i njegova gošća) moći da noće u Piramidi, moći će da šeta Luvrom sam kada poželi, pa čak i cijelu noć.

  “Uz podršku Airbnba želimo da našu postavku otkriju ljudi koji spontano idu po muzejima, uvijek sa željom da umjetnost učinimo dostupnom svima”, kaže Ana Lori Beatri, zamjenica direktora čuvenog pariškog muzeja.

 • Noć u muzeju

  Samo za jednu noć, 30. aprila, Airbnb i Luvr nude pobjedniku i njegovom gostu jedinstvenu priliku da vide što se događa u najpoznatijem svjetskom muzeju kada on zatvara svoja vrata. Dok u Parizu sunce zalazi, dvojica srećnih kandidata biće u muzeju gdje će ih posjetiti i kustos/istoričar umjetnosti koji će ih provesti kroz zdanje.

 • Nakon otkrivanja čuda koje nudi muzej, dvojac će uživati u svom domu na jednu noć, u društvu najfascinantnijih gostiju: uz Mona Lisu će popiti aperitiv u dnevnoj sobi uz najpoznatiju sliku na svijetu, a večera će biti pripremljena pored Miloske Venere, jednog od najpoznatijih grčkih antičkih skulptura. Konačno, gosti će prisustvovati intimnom koncertu u raskošnim salonima Napoleona III. Pod utiskom remek-djela Luvra, na kraju će se uputiti u svoju sobu pod Piramidom, gdje najvjerovatnije neće moći zaspati od uzbuđenja.

  Kako učestvovati?

  Kliknite na airbnb.com/louvre i prije 12. aprila u 23:59 odgovorite na nekoliko pitanja na ovo pitanje: zašto biste bili idealan gost Mona Lise? (cdm.me)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,