Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poljski muzej ima nesvakidašnji problem: “Preklinjemo vas, prestanite sa seksualnim odnosima u muzeju”

Preuzmite sliku

Fort Gerhard, poljski muzej na baltičkoj obali, objavio je saopštenje za kakvo još nismo čuli. Naime, najveći problem ovog muzeja su napaljeni parovi. Otkad su uveli novi sistem nadzora već su zabilježili nekolicinu snošaja na području muzeja.

– Ljubazno molimo naše posjetioce, ne znamo niti kako to reći… Dosta je bilo ‘umijeća ljubavi’ u muzeju, molimo vas! Već duže vrijeme muzej je pokriven kamerama, a kad bi one mogle pričati… – objavili su iz muzeja na društvenim mrežama, prenosi 24sata.hr.

– Molimo naše zaljubljene parove za razumijevanje. Većina izloženog materijala je iz nekih drugih, puno konzervativnijih vremena. Nemojmo našu postavu izlagati neprimjerenim stvarima – preklinju iz muzeja, javljaju poljski mediji.

Piotr Piwowarczyk, direktor muzeja, rekao je da nisu imali drugog izbora nego ovako izaći u javnost s apelom…

– U mjesec dana otkad su počeli praznici, snimljena su već tri para u akciji. Naši posjetioci su različitog karaktera i različitih uvjerenja. Ne želimo da nabasaju na nešto tako. To jednostavno nije primjereno – kaže direktor.

Upitan zašto misli da njegov muzej privlači toliko parova, gospon Piotr nudi nekoliko odgovora:

– Ljudi možda misle ih niko ne vidi, ima puno mračnog područja u muzeju. A možda su i čakre. Možda ovo mjesto ispušta takvu energiju – našalio se za kraj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,