Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poljska: Policajci držali farmu pod opsadom 45 minuta zbog plišane igračke

Preuzmite sliku

Policija u Irskoj prije par dana imala je zanimljiv noćni susret na jednoj farmi. 

Sve je započelo kada je Brus Grab nazvao policiju i rekao da se na njegovoj farmi nalazi velika mačka sa prugama na tijelu. “Stvorenje” je naime viđeno kako čuči u Brusovoj štali.Plašio sam se za vlastiti život – rekao je Grab za Scottish Sun, prenosi aura.ba.

Policajci su odmah nakon poziva na farmu došli sa nekoliko vozila, zajedno sa naoružanim specijalcima. Također, policajci su provjerili sa lokalnim zoološkim vrtom da li im fali tigar ili neka druga velika mačka.

Farma je bila pod opsadom čitavih 45 minuta prije nego što su policajti shvatili da se radi o običnoj plišanoj igrački tigra. Inspektor Džordž Kordinor rekao je za BBC da je zadovoljan kako su njegovi policajci “riješili slučaj”, i naglasio je da ne vjeruje da je Brus Grab namjeravao da se našali sa policajcima. Međutim, i dalje ostaje nepoznato kako se plišana zvijer našla na Brusovoj farmi.

– Naš najvažniji zadatak je da zaštitimo javnost i svoje policajce kada se nađu u opasnim situacijama – rekao je Kordinor.

Nakon što se vijest pojavila na društvenim mrežama, nije trebalo dugo da svoju kreativnost na Facebooku pokažu šaljivdžije koji su se u kostimima tigrova slikali glumeći pregovarače u kriznim situacijama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,