Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Političar javno priznao da je grebao ključevima tuđe automobile

Preuzmite sliku

– Pa, je l’ trebalo da uradim ovakvo nešto da bi nama stanarima neko konačno pomogao? – zapitao se SDP-ovac.

Poznati zadarski političar u penziji, bivši saborski zastupnik i predsjednik zadarskog SDP-a, Romano Meštrović priznao je kako uništava tuđe automobile po Ulici Svete Nedeljice u četvrti Varoš gdje i živi.

On je lokalnim novinarima rekao da ga nerviraju vlasnici automobila koji tu parkiraju, a ne žive u blizini i da je zato izgrebao nekoliko vozila ključevima. On se izvinio vlasnicima automobila koje je oštetio, ali je objasnio da je to uradio iz očaja, jer nikoga od nadležnih nije briga za haos na parkingu u njegovoj ulici.

– Nikoga nije briga za ovo, ni policiju, ni komunalnu policiju, jednostavno nikoga. Pa, je l’ trebalo da uradim ovakvo nešto da bi nama stanarima neko konačno pomogao? – zapitao se SDP-ovac koji je još u prilog svemu naveo kako njegova žena koja teško hoda jer ima metal u koljenima ne može da prođe ulicom s unukom u kolicima jer je sve zakrčeno automobilima.

  • Hrvatski zakon ovakva djela svrstava u kategoriju onih gdje oštećeni odlučuje da li će počinitelj biti kažnjen. Izgleda da je Meštrović do sada imao sreće jer niko nije podnio prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

    A da li će ga sada neko tužiti kada znaju ko im je ogrebao auto ili će probati da se dogovore, vidjećemo.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,