Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pokretni pub: Tramvaj koji pruža turistima veseli panoramski obilazak grada uz čašicu omiljenog alkohola

Preuzmite sliku

Savršen način za upoznavanje s gradom, naročito za hladnijeg i kišnog vremena.

Piti i voziti je opasno, neodgovorno, zabranjeno. Ali piti dok te neko drugi vozi? E, za to smo već zainteresovani. Čini se da su Finci prepoznali ovaj potencijal jer u Helsinkiju sada možete uskočiti u Sparakoff – tramvaj koji je zapravo pub.

  • Simpatični retro tramvaj iz 1959. godine odličan je način da napravite panoramski obilazak grada a pritom uživate kao u pravom restoranu. Na raspolaganju su 24 sjedišta sa stolovima, toalet i osoblje koje brine da ne ostanete žedni za vrijeme avanture. U ponudi su gin, pivo, šampanjci i razne vrste vina (čak i veganska vina).

  • Veseli tramvaj lako ćete prepoznati po njegovoj crvenoj boji i natpisu Koff. Inače, „spara“ je helsinški izraz za tramvaj, a Koff je naziv najstarije pivnice u Skandinaviji, brenda koji stoji iza ove ideje, prenosi punkufer.hr.

  • Tramvaj prolazi helsinškim Željezničkim trgom na kojem se nalaze Nacionalno kazalište i galerija, potom kraj zabavnog parka Linnanmakija, komercijalnog centra grada i gradske tržnice na rivi. Savršen način za upoznavanje s gradom, naročito za hladnijeg i kišnog vremena. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , , , ,