Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte ovaj viralni hit koji otkriva koliko su prljave drvene kašike i kako ih lako očistiti

Preuzmite sliku

Zanimljiva je činjenica da nas većina svakodnevno čisti svoje domove, počevši od temeljitog čišćenja svakog dijela doma do onih malih sitnica i detalja koje skoro niko ni ne vidi, a opet ponekad se čini da nikada nisu dovoljno čisti.

Šta god radili i koliko god često čistili uvijek postoje dijelovi u domu koji su nam ili promakli našom greškom ili ih u neznanju potpuno krivo čistimo, ili pak ona treća solucija gdje mislimo da je nešto čisto i onda otkrijemo neki članak ili video i shvatimo da smo cijelo vrijeme bili u zabludi.

Na jedan takav video smo naišli nedavno i jednostavno ga moramo podijeliti s vama. U ovom jednostavnom videu 20- godišnja studentica Bonnie McNamara pokrenula je novi trend čišćenja drvenih kašika. Kada ste vi zadnji put očistili svoje drvene kašike? Mislimo, baš temeljito očistili? Vjerovatno nikada, kao ni mi, jer smo mislili da su čiste kada izađu iz mašine za pranje suđa. Nakon ovog videa zaključili smo da da smo bili dosta daleko od istine.

 • Drvene kašike kao takve su inače jednostavni kuhinjski pribor kako u izradi tako i u konačnoj obradi, uglavnom ne sadrže nikakve premaze ni zaštitu pa su zbog toga jako često izložene brzom propadanju kao i upijanju različitih mirisa i ostataka hrane. Bonnie je sasvim praktičnim trikom pokazala koliko su zapravo drvene žlice nečiste i kako ih brzo i lako očistiti. U videu koji ima preko 20 miliona pregleda McNamara je drvenu kašiku stavila u kipuću vodu nakon čega kašika počinje otpuštati niz slojeva i čestica koje naliče nakupinama hrane.

  Pogledajte i uvjerite se sami zašto je ovaj trik postao toliko popularan. (jutarnji.hr)

  @miss.clean.with.meI was not prepared for this🤢 Tiktok teaches me so much! ##clean ##cleaning ##satisfying ##asmr ##cleantok ##foryou ##fyp

  ♬ Bubble pop electric – 𝔞𝔲𝔡𝔦𝔬𝔰 ꨄ

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,