Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako orlovi francuske vojske ruše dronove (VIDEO)

Preuzmite sliku

Korištenje životinja u vojne svrhe nije novost, ali francuska vojska je u zadnjih godinu dana otišla korak dalje.

Korištenje životinja u vojne svrhe nije novost, ali francuska vojska je u zadnjih godinu dana otišla korak dalje. Naime, uzgojili su četiri orla koja su se iz jaja izlegla doslovce u neposrednoj blizini dronova na vojnom poligonu.

Četiri orla nazvana po četiri mušketira, d'Artagnan, Athos, Porthos i Aramis, od najmlađih su dana trenirani za lov na dronove, pa su im tako davali komadiće mesa koje su ptice jele direktno s površine malih bespilotnih letjelica, javlja Washington Post.

Prvo testiranje provedeno je na vojnom aerodromu Mont-de-Marsan, pri čemu je orao d'Artagnan pušten s vrha kontrolnog tornja prema dronu. U 20-ak sekundi ptica je preletjela 200-injak metara, zaletila se u dron, te ga bez puno nježnosti prizemljila u visoku travu.

Nekoliko tjedana ranije, irački vojnici napadnuti su bombom koju je na njih ispustio dron kojim su upravljali teroristi, piše WP. Džihadisti su, naime, počeli modificirati jeftine dronove koji se mogu kupiti u trgovinama igračkama, te ih koristiti kao minijaturne bombardere, ali i u špijunske svrhe. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,