Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako na jeftin i učinkovit način rashladiti sobu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ukoliko niste obožavatelj klasičnih klima uređaja ali biste ipak htjeli posjedovati nešto što će vam rashladiti sobu u vruće ljetne dane, poslušajte savjet ovog korisnika YouTube-a.

Napravite svoju malu ‘sam svoj majstor klimu’ za otpilike 30-ak konvertibilnih maraka i bez puno muke. Naime, sve što vam je za nju potrebno jest stolni ventilator i plastična cijev, odnosno jedna obična malo veća kutija (stiropor je zgodno rješenje jer ga je lako izrezati) i led iz frižidera. Takva ‘hladnjača’ je sjajno rješenje sobe prosječne kvadrature te će vam omogućiti da spustite temperaturu za koji stepen, sasvim dovoljno da je u njoj lakše živjeti.

Dobro je znati i da mali ventilatori ujedno ne troše previše energije, a zgodna je stvar i to što kutiju možete lako skloniti jednom kada ispuni svoj cilj.

Naravno, ne očekujte da ćete postići identičan učinak kao da posjedujete klasičan klima uređaj, ali vjerovatno ćete biti zadovoljni rješenjem, baš kao i mnogi ljudi koji su ostavili komentar ispod videa. (24sata.info)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,