Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako izgleda novi apartman u ledenom hotelu: Gosti moraju proći kurs preživljavanja

Preuzmite sliku

Icehotel u Švedskoj je definitivno jedan od najhladnijih hotela na svijetu, a nedavno je predstavljen novi aparatman.

Dizajnirali su ga princ Carl Philip Bernadotte i njegov poslovni partner Oscar Kylberg. Apartman se zove “San ljetnje noći” i sadrži cvjetne elemente i druge biljke. Inače, ovaj hotel se nalazi 200 kilometara sjeverno od Arktičkog kruga u Jukasjarviju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

Bernadotte i Kylberg su rekli da im je cilj bio da prikažu proslavu ljetnjeg solsticija, jednog od najpoznatijih praznika u Švedskoj, prenosi b92.

“Ima li boljeg načina da se pokaže ljepota leda nego kada se najljepše cvijeće uklopi u arktičko okruženje? Skandinavska priroda koja nas okružuje ima veliku ulogu u našoj kulturi”, kazali su.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

Inače, Icehotel je otvorio Yngve Bergqvist1989. godine i od tada se svake zime gradio i obnavljao. Prije pet godina otvoren je Icehotel 365, stalna lokacija u sklopu hotela opremljena tehnologijom hlađenja na solarni pogon. Radi tokom čitave godine, ima bar, umjetničku galeriju i nekoliko apartmana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ICEHOTEL Sweden (@icehotelsweden)

Prema podacima sa zvanične stranice, temperatura unutar hotela se kreće od -5 do -7 stepeni Celzijusa. Gosti dobijaju vreće za spavanje i moraju da pohađaju kurs preživljavanja kako bi se prilagodili ovom ledenom okruženju.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje