Nedjelja, 20. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pogled na Italiju: Luda vožnja u kavezu do vrha planine

Vožnja žičarom na najvećem otoku Toskanskog arhipelaga do Monte Capanne (1019 metara) iskustvo je koje se ne zaboravlja.

Dvoje po dvoje ulazi u kaveze koji izgledaju poput krletki za ptice. Put vodi kroz šumu iznad krošnji do vrha Elbe – otok koji je toliko lijep da je jedino Napoleon s njega htio otići.

  • Dvadeset minuta vožnje u tišini koju povremeno prekida cvrkut ptica i mirisi mediteranskog bilja pridonose bajkovitom ugođaju koji pokvariti može jedino strah od visina.

    Za lijepa vremena, kad je dobra vidljivost, pogled puca sve do Korzike, a vide se i otočići Pianosa, Capraia, Gorgona i Montecristo – najtajanstveniji otok Evrope koji godišnje smije posjetiti samo hiljadu ljudi.

  • Plavetnilo neba i mora koje se spaja s otočićima u arhipelagu prizor je za pamćenje, a kad se tome doda i pivo koje se pravi od otočne izvorske vode, užitak je zajamčen. Od žičare do samog vrha dovoljna je kratka šetnja.

    Odlučite li pješačiti do dolje, obvezno pripremite čvršću obuću. Stjenovitim putem potrebno je oko 90 minuta hodanja.  (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,