Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Platio automobil sa 660.000 kovanica koje je u salon dovezao kamionom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kina: Muškarac radi na benzinskoj pumpi izvan grada gdje mu kupci plaćaju kovanicama i novčanicama manje vrijednosti. Novac nikada nije nosio u banku

Kinez Gan je početkom juna kupio Toyotu Land Cruiser kovanicama i novčanicama vrijednim oko 0,15 eura (malo više od kune). Vozilo je platio s ukupno 660.000 kovanica i 20.000 novčanica teškima oko četiri tone. Gan je novac u autosalon u gradu Shenyang dovezao u kamionu. Hrpa novaca bila je duga četiri metra i visoka oko metar.

Gan je objasnio da je 100.954 eura vrijedan auto kupio kovanicama i sitnim novčanicama jer radi na benzinskoj pumpi izvan grada. Ljudi tamo plaćaju kovanicama i novčanicama manje vrijednosti. U blizini nema banke pa Gan i ostali zaposlenici nikada novac nisu nosili u banku. Odlučili su da će prikupljenim novcem kupiti vozilo za svoju benzinsku pumpu. Novac je bio zamotan u male paketiće, a djelatnicima autosalona je trebalo više od sat vremena da ga prebace u salon. Kasnije su ga morali prevesti u banku, piše BBC. (24sata.hr)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,