Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Plaćeni godišnji uz uslov da zaposlenik ne misli na posao

godisnji-lezanje
Preuzmite sliku

Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi su zaposlenici presretni što je tvrtka spremna podmiriti račun za njihov odmor.

\"godisnji-lezanje\"Izvršni direktor jedne američke tehnološke tvrtke svojim zaposlenicima nudi 7.500 dolara da odu na \”plaćeni dopust\”, pod uslovom da za to vrijeme uopšte ne misle na posao, prenosi američki ABC news.

Bart Lorang, \”možda najbolji šef na svijetu\” i izvršni direktor tvrtke FullContact API iz Denvera, smatra kako je na izrazito konkurentnom IT tržištu važno svoje zaposlenike \”držati zadovoljnima i svježima\”.

Zato im nudi 7.500 dolara kako bi otišli na pravi plaćeni dopust.

Ali, postoje neka pravila: \”Kao prvo, da bi dobili novac moraju zaista otići na odmor, pojašnjava Lorang. Kao drugo, moraju se posve isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova, niti twittanja – nema apsolutno nikakvog rada\”.

Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi su zaposlenici presretni što je tvrtka spremna podmiriti račun za njihov odmor.

\”To je doista pravi odmor za mozak. Vratiš se posve svjež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio prije nego si otišao\”, kaže zaposlenik tvrtke Robbie Jack, prenosi Hina.

Tehnološke su kompanije već poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenicima.

Tako, primjerice, Google nudi zdravstvenu skrb na radnom mjestu i plaća studiranje, dok zaposlenici Facebooka dobivaju 4.000 dolara za novorođeno dijete.

Za sve one opčinjene idejom da im tvrtka plati odmor iz snova, dobra je vijest da Lorang u idućih šest mjeseci planira zaposliti 12 novih ljudi.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: