Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pitanja djevojčice upućena beskućniku natjerala majku na duboko razmišljanje

Preuzmite sliku

Nakon posla, Kenyatta Lewis odlučila je proštetati sa kćerkom, a pitanja koja joj je djevojčica uputila kada je vidjela beskućnika, i njen odnos prema njemu, ostavila su je bez teksta i nagnala na razmišljanje.

Jedan beskućnik sjedio je pored ulice i plakao, a kćerka ju je upitala zbog čega čiko plače? Mama je odgovorila da nije sigurna, možda je samo tužan.. Mala je tada rekla: „Možda mu je vruće i žedan je“. Prišla mu je sa riječima: „Zdravo gospodine, lijep je dan, nema kiše, a vi niste sretni. Je li vam vruće? Zašto ne odete kući, put je prljav“? On reče da nema kuće ali da će biti dobro.

  • beskucnik-djevojcica
  • Pogledala ga je sa najtužnijim izrazom i kazala: „Znači da si beskućnik. Dakle, nemaš hrane jer nemaš frižider“. Dala mu je nekoliko dolara iz svoje tašne i svoje piće i kazala: „Hajde da jedemo molim vas. To će me obradovati. Volim Mc Donald, a i ti bi trebao tamo ići“.

    „Vodili smo razgovor i objasnio nam je da mu je prikolica spaljena, izgubio je sve, pa i svoju ženu. Ovo je samo još jedan dokaz da djeca ne razlikuju ljude i da su naša budućnost. To mi daje malo nade za svijet“, kazala je majka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,