Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet najskupljih pića na svijetu

Preuzmite sliku

Ništa ne asocira na moć i uspjeh kao slika pjenušavog zlatnog šampanjca. Sjećate li se scena iz filma Veliki Getsbi? Tako znamo koliko su žurke 20-tih godina prošlog vijeka bile ekstavagantne.

Čak i danas šapmanjac je vjerovatno najluksuznije piće. Brojni proizvođači trude se da ova pića učine još zanimljivijim i egzotičnijim, tako da bez obzira da li ste dobar poznavalac šampanjca ili samo radoznali koktel entuzijasta, lista najskupljih pića će vas sigurno zaintrigirati, prenosi NN.

Armand De Brignac Midas – £125,000

 • Armand de Brignac je zamijenio Cristal šampanjac u mnogobrojnim video spotovima rep muzičkih zvijezda. Ovo piće obožavaju i sportisti pa ćete vidjeti Husein Bolta i mnogobrojne druge sportiste, kako ispijaju ovaj šampanjac. Podsjetimo se da je hip-hop mogul, Džej Zi, kupio 2014. godine Armand de Brignac.

  Dalmore 62 – £125,000

 • Nakon što je proglašen najskupljim viskijem na svijetu, Dalmore 62 je očekivano i veoma rijedak viski sa samo 12 proizvedenih boca. Jedna od flaša ovog pića je prodata neimenovanom kupcu na aerodromu Changi u Singapuru 2011. godine za čak 250.000 dolara. Boca viskija je ukrašena glavom jelena od platine, a nalazi se unutar drvene kutije.

  Diva Vodka – $1,000,000

 • Trostruki proces filtracije daje ovoj vodki ekstremno visoku cijenu. Prvo se filtrira kroz led, zatim kroz ugalj nordijske breze, i na kraju kroz pjesak i drago kamenje. Osim toga, šuplja centralna cev u boci je ispunjena Swarovski kristalima koje možete izvaditi i koristiti kako želite. Međutim, čak ni drago kamenje ne čini ovu vodku ukusnom.

  Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – $2,000,000

 • Henri IV Dudognon Heritage, stario je skoro čitav jedan vijek, što mu daje ovu astronomsku cijenu. Naravno, to nije jedini razlog. Ovo piće skupocjeno je zahvaljujući razmetljivoj flaši u kojoj se nalazi-obložena je platinom i zlatom i ukrašena sa 6,500 dijamanata.

  Tequila Ley .925 – $3,500,000

 • Svako ko je ikada u životu prisutvovao nekom koledž partiju, upoznat je sa tekilom. Ova tekila međutim nije ona koju ćete umiješati u Margarita koktel. Tequila Pasion Azteca Ultra Premium Anejo, kreira se od čistih sokova plave agave, fermentiše i stari 6 godina. Nalazi se u boci koja podsjeća na školjku, a ukrašena je bijelim zlatom, platinom i dijamantima. Posljednje izdanje prodato je po ovoj rekordnoj cijeni 2006. godine. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,