Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Penzionerka u 78. godini završila fakultet

Preuzmite sliku

Vivian Cunningham je penzionerka, majka, baka i prabaka, a nedavno je sa 78. godina završila i fakultet.

“Bila sam zapanjena. Zaista sam se osjećala sjajno. Jedino što mogu reći je da sam bila uzbuđena. Dobar je osjećaj što ste, znate, prošli taj obrazovni proces.”

Ona je prošlog vikenda diplomirala na Univerzitetu Samford u Birmingemu u državi Alabama i tako ispunila svoju veliku želju. Provela je šest godina studirajući liberalne studije, a u subotu je poslije višegodišnjeg truda izašla na pozornicu i primila diplomu pred svojom porodicom.

“Slijedite svoje snove, ne dozvolite nikome da vam kaže da to ne možete da uradite. Nastavite da se trudite.” Ona je provela 29 godina radeći kao čuvar, a kasnije je bila i šef kurirskog odjeljenja u jednoj kompaniji u Alabami.


Penzionisala se davne 1992. godine. Sa viškom slobodnog vremena i velikom ljubavlju za učenjem, Vivian koja ima dvoje djece, troje unučadi i troje praunučadi, odlučila je da stekne fakultetsku diplomu.

“U udruženju penzionera su nam rekli da idemo na neke časove i pokrenemo se, umjesto da samo sjedimo kod kuće, pa sam ja odlučila da upišem fakultet. Uživala sam da provodim vrijeme na predavanjima.”

Porodica joj je bila velika podrška tokom studija i svi su veoma ponosni na njen uspjeh.

“Moji prijatelji su me zvali i rekli su mi da ih je moj primjer motivisao. Neki mlađi članovi moje porodice su mi rekli, ako možeš ti, možemo i mi.” Sada razmišlja da upiše i master studije. (studomat.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,