Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pas usrećuje umorne doktore: “Igranje s njom nas smiruje…”

Preuzmite sliku

Doktori, medicinske sestre i ostalo bolničko osoblje širom svijeta sada ima više posla nego ikad prije. Zbog korona virusa rade duge i naporne smjene i potrebno im je nešto što će ih smiriti i opustiti u pauzama

Završila sam s pacijentom, pala na pod i tražila minutu s njom, rekla je doktorica jedne od bolnica u Denveru u SAD-u. Zbog korona virusa, rade duge i naporne smjene u bolnici pa traže nešto što će ih opustiti i smiriti u pauzama. Kao ‘lijek’, tu je stigao pas Wynne.

Labradorica koja trenira da bude pas pomagač starijima i djeci posjećuje bolnicu u Denveru i mazi se s doktorima, medicinskim sestrama i ostalim bolničkim osobljem u pauzama. Oni kažu da ih to smiruje, a Wynne uživa u njihovoj pažnji i draganju.

  • – Draganje psa nas smiruje u stresnim situacijama – rekla je njezina trenerica Susan Ryan. Ona ju je nedavno vidjela kako se vratila iz šetnje s doktorom i tako je Wynne počela uveseljavati i druge doktore. Trenerica vjeruje da psi imaju pozitivan uticaj na medicinske sestre i doktore koji rade duge i naporne smjene. A dokaz tome su i osmijesi na licima doktora i medicinskih sestara kada im Wynne dođe u posjetu i zabavi ih i opusti u njihovim pauzama. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,