Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pas ga ugrizao kada ga je htio nahraniti, ali su vremenom postali najbolji prijatelji

Preuzmite sliku

Pomaganje životinjama je zahvalan i avanturistički posao.

Međutim, to je i vrlo teško i naporno. Vaše radno vrijeme nikad ne prestaje, vani je toliko životinja lutalica i ponekad im jednostavno ne možete pomoći. Često su lutalice nepredvidive i opasne. Morate znati kako im pristupiti i brzo se nositi sa stresnim situacijama.

Jorge Jaime, spasitelj životinja iz Meksika, nedavno je imao iskustvo u kojem su mu dobro došle sve vještine koje je naučio godinama. Jorge je pronašao novu lutalicu i odlučio da joj želi pomoći. Međutim, kada je prišao da nahrani psa, on ga je napao i ugrizao. Umjesto ljutnje i agresije, Jorge je pokazao ljubav i naklonost prema psu, piše Bored Panda.

  • Ubrzo pas nije pokazivao znakove zlobe i počeo je s uzbuđenjem i zahvalnošću pozdraviti Jorgea. Ovaj nevjerovatni čovjek zove se Jorge Jaime i provodi svoj život pomažući životinjama u nevolji. Međutim, Jorge nije reagirao bijesom ili agresijom; reagovao je s ljubavlju i pažnjom. Jorge je danima se vraćao da hrani psa, prenosi Tuzlanski.ba

  • Jorge je na Twitteru napisao: „Ugrizao me je što sam platio s ljubavlju i danas je svakodnevno hranim. Nisu loši, samo se ponekad na ulici moraju boriti za živote. Ovih dana, kad me vidi, dotrči do mene i to vrijedi više od zalogaja. ”Pas kada vidi Jorgea uvijek dotrči jer u njemu vidi svog spasitelja. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,