Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Par je postao trojac: ‘Želimo ozakoniti svoj odnos i zasnovati porodicu’

Preuzmite sliku

Rebecca Grossman (31) i Dave Gilbert (37), koji su se kroz posao upoznali prije 12 godina, bili su u vezi već desetljeće kad im je Karla Moreno (29) na Instagramu poslala poruku s pitanjem ‘zanima li ih eksperimentiranje kroz vezu s njom’.

Našli su se i njihov je spoj u martu 2019. ‘potrajao’ tri dana te su od tada nerazdvojni.

Osam sedmica kasnije Kate je uselila u njihovu kuću, a danas žele ‘ozakoniti svoj odnos i zasnovati porodicu’.

 • – Od prvog spoja dijelimo nevjerovatnu povezanost. Teško je nekome biti sve, a ne mora vam samo jedan čovjek biti cijeli svijet. Toliko je stvari koje ne mogu dati Daveu, ali Karla može pružiti njemu i obrnuto – kaže Rebecca, koja se identificira kao biseksualka.

  Rebeca i Dave, koji oboje rade kao voditelji trgovine, prvi su put počeli istraživati poliamoriju (kad se netko upusti u romantične veze s više od jedne osobe istovremeno) prije pet godina.

  U trojcu je više zagrljaja, više ljubavi, više podrške, više tog za dijeliti. To je trostruka zabava, trostruko više uspomena i ljubavi

  Rebecca je prva spomenula tu ideju, rekavši da ima iskustva s tim u prošlosti te je istaknula kako to odgovara njenoj biseksualnoj prirodi.

  – Nikada nisam tražio poliamoriju ili trojac i uvijek sam se deklarirao kao monogamni muškarac – kaže Dave, koji je ipak ovom kombinacijom danas prezadovoljan.

  Kaže kako je shvatio da to samo daje čar njegovom životu, a ne da ga oduzima.

  Na početku je brinuo hoće li još jedna žena odvući Rebeccinu pažnju od njega, ali tvrdi kako se to nije dogodilo.

  Prodavačica Karla je također biseksualka, iako je puno godina provela pokušavajući biti monogamna, ali kaže da nije mogla ‘postići pravu dinamiku’.

  Prvi put je primijetila i Rebeccu i Davea na aplikaciji za upoznavanje, ali bila je presramežljiva da im se javi. Ipak, godinu nakon toga ih je potražila na Instagramu i u trenutku hrabrosti odlučila poslati poruku.

  Oni su je pročitali te zaključili da je privlačna i inicirali su sastanak. Od početka su se dogovorili kako će u vezi biti ravnopravni.

  – Naša ljubav nije sebična, kad vidim Davea i Karlu zajedno, čini me sretnom što vidim njih sretnima – ističe Rebecca.

  Prije nego su upoznali Karlu, imali su već neka iskustva s drugim djevojkama, ali ništa ni približno ovom što sad imaju – ozbiljno planiranje budućnosti.

  U krevetu spavaju sve troje

  Iako shvataju da ljubomora može biti faktor sukoba u poli vezama, trio insistira na tome da njihova ljubav istisne svaku nesigurnost, što je monogamnim parovima prema njihovom mišljenju teško razumjeti.

  Seksualno se druže u svim kombinacijama, ponekad svi troje, ponekad samo po dvoje te se u tome samo potiču, a ne zamjeraju.

  Šale se kako ljudi imaju stereotipe te misle da je njihov seksualan život ludnica, ali zapravo je puno ‘dosadniji’ nego što bi se očekivalo.

  – Odlazimo u nabavku namirnica, peremo rublje, čistimo kuću, baš kao i svi drugi parovi – kaže Rebecca.

  Često dobivaju razne poruke od muškaraca koji bi željeli čuti o detaljima njihove veze, a neki su zainteresirani i da im se pridruže. Međutim trojac to ne zanima.

  Svi troje spavaju u zajedničkom krevetu i smatraju da je to sve što im treba za sreću – osim naravno neke pravne potvrde njihove veze i eventualno djece.

 • Svjesni da neće moći imati službeno vjenčanje u Sjedinjenim Državama, trenutno istražuju postoji li mogućnost za to negdje drugo u svijetu. Još nisu odlučili hoće li svi nositi isto prezime.

  S obzirom na to da Rebecca ne može imati djecu zbog endometrioze, planiraju da Karla nosi njihovo dijete, a najviše bi voljeli imati dvoje. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,