Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Panda u avionu: Fotografija koja je prevarila hiljade ljudi

panda avion
Preuzmite sliku

Fotografija pande koja leti u biznis klasi aviokompanije China Airlines zapanjila je ljude širom svijeta. Šokirani činjenicom da je neko poveo pandu da leti avionom nisu shvatili da fotografija nije stvarna.

panda avionKada pogledate ovu fotografiju pretpostavit ćete da vidite čovjeka u avionu kako sjedi pored velike plišane pande. Ali pogodite šta? To nije igračka, riječ je o pravoj pandi koja leti u biznis klasi. China Airlines je ponosni korporativni sponzor panda utočišta u Chengadu i bilo nam je zadovoljstvo da pomognemo nedavni transport pande u zoološki vrt u Sjedinjenim Američkim Državama“, pisalo je ispod fotografije koja je objavljena na stranici Geyser.

No, većina medija je odlučila da ne prenese ostatak teksta, zbog čega je i došlo do pomutnje i uvjerenja da se panda zaista vozila biznis klasom.

U nastavku teksta se šaljivim tonom navodi da je panda Squee Squee bila umotana u plastičnu vreću kako ne bi zaprljala sjedište.

Tokom leta Squee Squee nije gledala filmove jer nismo mogli naći dovoljno velike slušalice za njenu glavu. Sa menija je naručila bambus sa prilogom od bambusa i desert od bambusa“, dio je teksta koji jasno upućuje na to da je riječ o šali.

Tuzlanski.ba / Klix.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: