Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pakistanski Charlie Chaplin: Izlazi na ulice i nasmijava ljude u ovim crnim vremenima

Preuzmite sliku

U užurbanom pakistanskom gradu Pešavaru čovjek u leptir mašni, šeširu i štapu provlači se kroz saobraćajne ulice izbjegavajući rikše, motore i autobuse u a sve podsjeća na scene iz nijemih filmova 1920-ih godina.

Usman Khan nekada je bio prodavač dječijih igračaka ma štandu uz zcestu, ali tokom pandemije preobrazio se u Charlieja Chaplina, stoljećima nakon što je nijemi komičar bio na vrhuncu slave.

“Kada je stigao korona virus, mnogi su bili pod velikim stresom, neki su čak odustajali od života”, kazao je Khan za Reuters.

“Gledao sam Charliejeve snimke i pomislio, ‘hoću da se ponašam kao Charlie’”, dodao je 28-godišnji Pakistanac.

  • Khan oblači prepoznatljivi kostim Chaplinovog lika “Skitnica”, s lažnim brkovima i olovkom za oči za oči. Izlazi na ulice, često u pratnji prijatelja koji ga snimaju, nadajući se da će unijeti malo veselja u turobnim vremenima, prenosi N1.

  • Pakistanski Chaplin posjećuje teretanu kako bi prekinuo meč ping-ponga, pokušavajući udariti lopticu štapom, ljuti vlasnike prodavnica dok izvlači njihovu robu, često dovodeći sebe u nevolju, baš kao što je to njegov imenjak često činio u filmovima. Ali, u isto vrijeme izaziva smijeh djece koja se okupljaju oko njega nakon što pozira na stepenicama u lokalnoj četvrti.

  • “Izmamiti ljudima osmijeh nijemom komedijom, osvojiti srca ljudi nijemom komedijom težak je zadatak“, rekao je Khan.

    U samo dva mjeseca stekao je više od 800.000 sljedbenika na društvenoj mreži Tik Tok – ljudi, kaže, iz cijelog svijeta koji njegovu komediju smatraju dobrodošlim predahom od pandemije i društvenog udaljavanja.

  • Khan se nada da će ga primijetiti i filmski i televizijski producenti, te dodaje da će, ako ikada postane bogat, zaradu podijeliti sa siromašnima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje