Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oženio svoj iPhone (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ali nije on jedini koji osjeća “neraskidivu” vezu sa svojim mobilnim telefonom – sve nas je više takvih, u cijelom svijetu!

Nevjerovatne stvari pamti Las Vegas, ali da muškarac oženi svoj mobilni telefon, to ne vjerujemo da je mogao da predvidi ni najslobodniji filmski scenario. Šalu na stranu, ali Aron Červenak je prvi čovjek koji je i zaista oženio svoj telefon. Izabrao je iPhone posljednje generacije, a Aron je uspjeo da se simbolično obaveže na vječnu ljubav, jer zakon u Nevadi (još uvijek) ne dozvoljava vjenčavanje “intimnih stvari i objekata“.

Poruka koju Aron ovim vjenčanjem šalje je istovremeno i smješna i zabrinjavajuća: “Naravno da nije isto osjećanje kao kad se vjenčate sa osobom, emotivna veza je potpuno drugačija. I ovaj brak je simboličan, pošto ga ni zakon ne podržava, ali je poruka jasna. Ovi mali uređaji postali su izuzetno važni svima nama, a ovaj brak pokazuje koliko je to zaista uzelo maha“, i nastavio: “Ljudi su toliko vezani za svoje telefone i žive s njima non-stop. S telefonom su 24 sata, idu s telefonom na spavanje i prva su stvar koju vide ili uzmu u/za ruke ujutru kad se probude“.

Aron je svijetu želio da pošalje poruku koja će im ukazati na to koliko vjeruju i koliko su zaslijepljeni gadgetima, a da bi to uradio došao je čak iz Los Angelesa!

Pogledajte video s vjenčanja. (mondo.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,