Srijeda, 29. Novembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ovo su znakovi koji će raskrinkati partnera u laži

Preuzmite sliku

Stručnjaci za govor tijela otkrili gestakulaciju koju nesvjesno prave oni koji ne govore istinu

Kada je u pitanju partnerstvo, mnogi od nas su se služili lažima, makar onim “bijelim”, međutim u odnosima iskrenost mora biti ključni faktor. Ali kako možete znati da li vas partner laže? Prema riječima stručnjaka za govor tijela, ima nekoliko vrlo suptilnih znakova na koje treba paziti.

Trljanje ušiju

Lažov će podsvjesno pokušati da blokira zvuk laži koju vam izgovara ili može trljati uho kako bi vas odvratio od prekidanja kontakta očima i odvratiti pogled tokom razgovora. Partner koji izbegava istinu također će na sve načine pokušavati da prekine razgovor, možda i reći da ne želi da ga nastavlja.

Dodirivanje nosa

Ključni znak na koji treba paziti jeste ako trljaju dno nosa vrlo lagano, a prsti zatim prelaze preko usta u pokušaju da prikriju neistine koje izgovaraju.

 • Dodirivanje usta

  Dodirivanje usta često se može nesvjesno koristiti za suzbijanje onoga što lažljivac govori. Ovaj gest se ponekad maskira lažnim kašljem, mada će se sa korona virusom manje koristiti.

  Trljanje potiljka

  Neki ljudi mogu povući okovratnik ili trljati potiljak dok lažu. Potezanje može ukazivati na to da lažov doživljava trnce u vratu i licu kada iznosi neistine zbog osjećaja vrućine ili znojenja.

  Zatvaranje očiju

  Posljednji znak koji ukazuje da vas laže jeste kada zatvore oči ili odvrate pogled dok vam se obraćaju. Muškarci će teže energičnije trljati oči ako su laži koje izgovaraju velike, dok će žene vjerovatno trljati dio ispod oka i gledati prema gore. (Telegraf.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,