Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je prvo što žene od jutros najviše traže u frizerskim salonima širom Srbije

Preuzmite sliku

Osim farbanja, mnoge žene su spremne i na drastične promjene

Od danas su sa radom počeli frizerski i kozmetički saloni, a teorija da će se žene ipak plašiti da ih posjećuju, pada u vodu budući da su saloni od jutros već bukirani, ali i u narednim danima.

Ovo posebno važi za frizerske salone u kojima će i zaposleni, i posjetioci morati da poštuju nova pravila, te će korišćenje maski biti obavezno za obje strane.

Iz zemunskog frizerskog salona “Kokan“ za “Telegraf“ navode da je zakazivanje obavezno, a otkrili su i šta žene sada najviše traže.

Naime, više od šišanja žene sada traže farbanje, a ono što još primjećuju u ovom beogradskom salonu jeste i da su se mnoge žene odlučile na drastične promene poslije karantina, pa su tako aktuelni pramenovi i balejaž.

Danas su sa radom počeli i kozmetički saloni, a i ovde su preduzete određene mjere, pa je tako sve više njih počelo da postavlja pleksiglas kao barijeru između kozmetičarke i mušterije.

Ipak, osim jednostavnih korekcija i gel lakova, nema prostora za maštarije.

Dakle, sređivanje noktiju, popularni manikir i pedikir radiće se još neko vrijeme ograničeno. Kako najavljuju vlasnici salona, dok traje vanredno stanje, a kako bi se izbjegle gužve, rade se isključivo jednostavni nokti (minimalno izlivanje, bez ukrašavanja). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje