Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ove stvari se dešavaju samo na filmu

Preuzmite sliku

Kako bi filmovi bili što interesantniji i uzbudljiviji, njihovi autori moraju da izbace sve one dosadne momente iz stvarnog života koji su u stvarnosti neizbježni, ali u filmu bi samo oduzimali vrijeme. Isto tako, oni se uzdaju u određene klišee, koje publika prihvata iako ih je vidjela hiljadu puta i svjesna je da ne korespondiraju puno sa realnošću, prenosi City Magazine.

U narednim redovima ćemo vam otkriti šta se sve može vidjeti samo na filmu, piše Brigt Side.

Parking je uvijek slobodan

Kada idu kolima do određene lokacije, filmski junaci vrlo lako pronađu parking mjesto i to odmah ispred ulaza. U stvarnosti, međutim, potraga za slobodnim parking mjestom može trajati desetinama minuta, pogotovu u centru grada, a i kad ga nađemo, ono je uglavnom daleko od naše željene destinacije.

 • Likovi u filmovima se vraćaju iz mrtvih kao novi poslije reanimacije

  Znate već klasičnu scenu. Naš junak je bez svijesti, čini se da je umro, a onda dolazi drugi lik koji mu masira srce i tehnikom usta na usta daje vještačko disanje. Nakon uspješne reanimacije, naš junak se budi i odmah kreće u akciju. U realnosti, ova procedura bi samo djelimično vratila svijest pacijentima i bili bi potrebni dodatni koraci za potpuni oparavak.

 • Filmski junaci izgledaju savršeno nakon što se sami ošišaju

  U filmovima se ponekad dešava da ženski likovi naprasno odluče da promijene frizuru, najčešće u trenucima bijesa ili kada žele novi početak. U takvim situacijama, one uzimaju makaze u ruke i počinju da skraćuju kosu. Za divno čudo njihova frizura nakon toga izgleda savršeno, iako su šanse za tako nešto u stvarnom životu ravne nuli.

 • Bilo šta može spasiti naše junake od ekplozije

  U filmu Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lobanje, na primjer, Harison Ford u ulozi glavnog junaka preživljava nuklearnu eksploziju tako što se sakriva u frižider. Do kraja filma nema ni govora o radijaciji i drugim simptomima jednog tako kataklizmičnog događaja.

 • Likovi iz filmova ne vode računa o vremenskim prilikama kada biraju odjeću koju će da nose

  Rijetko kada možemo videti filmske junake u odjeći koja je prikladna vremenskim prilikama na filmu. Muškarci praktično nikada ne nose kape i rukavice, i sve je podređeno tome da oni izgledaju savršeno, čak i kada je napolju nevrijeme. (Tuzlanski.ba)

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,