Srijeda, 21. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ovakav čovjek se ne rađa dva puta, a njegova priča će vam zagrijati srca (VIDEO)

Ono što je ovaj otac uradio zaslužuje divljenje svih nas!

Reji Tomas ili popularni Papa Reji poznat je po svom izuzetno humanom postupku. On je usvojio čak 22 djece koji su zaraženi HIV virusom.

Tata Reji živi u Bombaju i udomitelj je djeci koju su napustili roditelji zato što su zaražena HIV-om, iako kod kuće ima svoja dva tinejdžera. Njegova žena Mini Reji im sprema obroke, dok se on bavi njihovim zdravljem i obrazovanjem.

Sve je počelo zbog jednog slučajnog susreta.

– Vidio sam djevojčicu da spava napolju. Bila je toliko mršava da ste mogli da joj prebrojite kosti. Saznao sam da je HIV pozitivna i da je izgubila oba roditelja. Pitao sam je šta želi da jede i ona je rekla – nudle. Nisam nigdje mogao da ih nađem, pa sam joj obećao da ću se vratiti sjutra – počinje svoju priču Papa Reji.

– Preminula je tu noć i to je nešto što će me uvijek proganjati. Tada sam otišao u bolnicu i zamolio ih da me pozovu ako budu nekada primili dijete sa takvim problemom – objašnjava.

Njegova humanost je tako započela svoj put.

 • – U početku nam je bilo teško. Jedva smo sastavljali kraj s krajem. Mogli smo da priuštimo samo jedan dušek na kojem je spavalo naših četvoro djece, a moja supruga i ja smo morali da spavamo na podu. Međutim, ljudi su počeli da doniraju namještaj, namirnice i novac. Moja porodica je sada sa četvoro proširena na 24 djece, jer je 22 djece sa HIV-om poslato kod mene.

  Tomas želi da razbije sve tabue vezane za ljude oboljele od HIV-a.

  – To što su oni zaraženi HIV-om ne znači da moraju da žive kraće od zdravih ljudi. Mogu da žive dugo kao i svaka druga osoba i to je moja misija – da ih spasem i da im obezbijedim dug život – iskreno govori Reji.

  – Uz mali uložene ljubavi sve je moguće – dodaje za kraj.

  Pogledajte njegovu priču.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,