Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj gradić već četvrtu godinu bira psa za gradonačelnika

Preuzmite sliku

Za najnovijeg gradonačelnika Rabbit Hasha, malenog gradića u Kentuckyju, izabran je pas Brynneth Pawltro.

Brynn je pit bull od tri godine, a u borbi za gradonačelničku fotelju natjecala se protiv mačke Stelle i magarca Higginsa, prenosi Huffington post.

Za Brynn je ovo prvi put da se okušala u politici, ali nije prvi put da Rabbit Hash ima psećeg gradonačelnika. Brynn im je četvrta za redom, a mandat je preuzela od Lucy Lou koja pripada pasmini border collie.

Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brynn i dalje privlači veliku pozornost medija.

“Brynn je obećala da će lijepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rabbit Hash, osobito mačke. Inače voli naganjati mačke, ali zaklela se da će se suzdržati od toga”, rekla je njena vlasnica Jordie Bamforth.

  • Prema pisanju Associated Pressa, ovaj je gradić premalen da bi mu zaista trebao gradonačelnik, ali se od devedesetih organiziraju glasanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu glasati koliko god puta žele.

    Na zadnjim je izborima, održanim u novembru prošle godine, prikupljeno gotovo devet hiljada dolara koji su upotrijebljeni za obnovu gradske prodavnice mješovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru. (index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,