Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj film oduzeo je mjesto Titanicu na listi najuspješnijih filmova svih vremena

Preuzmite sliku

Blockbuster Toma Cruisea Top Gun: Maverick ruši sve rekorde, a sada je oduzeo i važnu titulu jednom od najpopularnijih filmova svih vremena, Titanicu.

Osim što je proglašen najuspješnijim filmom u 2022. i najuspješnijim filmom Cruiseove karijere, novi Top Gun zaradio je 662 miliona dolara u američkim kinima prestigavši Titanic koji je samo u Americi zaradio 660 miliona dolara.

S ukupnom zaradom na kasama od izlaska filma, a zaključno s prošlim vikendom, novi Top Gun zauzeo je sedmo mjesto na listi najuspješnijih filmova svih vremena u SAD-u oduzevši prestižnu titulu Titanicu.

Dugoočekivani nastavak filma dobio je pohvale kritičara uprkos zamjerkama kako nema veze s realnošću: “Top Gun: Maverick je sve ono što kritičari kažu da jest – zabavan, uzbudljiv, hvalospjev individualnoj hrabrosti i na nekoliko mjesta istinski dirljiv. Međutim, to je također i duboko luckast film koji uprkos tvrdnjama o realizmu (glumci lete u pravim avionima) daje prilično nerealističnu sliku”.

Muškarci su plakali gledajući film

Osim velikog uspjeha na kino-kasama, novi Top Gun srušio je predrasude. Naime, mnogi muškarci priznali su kako su plakali gledajući film.

Iako se novi blockbuster nezaustavljivo uspinje na američkim listama, utrka još uvijek nije gotova. Naime, na globalnoj razini Top Gun: Maverick dosad je zaradio 1.3 milijarde dolara, dok je ukupna globalna zarada Titanica 2.2 milijarde dolara. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,