Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ovaj direktor na intervju za posao kandidatima “podvali” jednostavan test, a samo 10 posto ljudi ga uspješno obavi

Preuzmite sliku

Direktor firme “Xero Australia”, Trent Inness je otkrio da prilikom zapošljavanja svakom potencijalnom zaposleniku neopaženo “podvali” jednostavan test na temelju kojeg odlučuje hoće li dobiti posao. On tvrdi da neće zaposliti nikoga ko ne prođe njegov test sa šoljicom kafe.

Naime, on tokom razgovora za posao zaposlenika u jednom trenu odvede u uredsku kuhinju gdje mu ponudi šoljicu kafe, čaja, soka ili vode, a zatim posmatra hoće li osoba na kraju vratiti korištenu šoljicu u kuhinju, prenosi “Daily Mail”.

– Vjerovatno sad odajem tajnu, ali kad dođete kod mene na intervju, odvest ću vas u kuhinju i nekako navesti da odatle odete s pićem u ruci. Kad obavimo intervju, obratit ću pažnju hoćete li ponuditi da prljavu šoljicu vratite u kuhinju – ispričao je Trent.

– Možete imati razne vještine, znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na vaš stav. A stav koji ja želim se na kraju svodi na to da ste spremni počistiti za sobom. Smislio sam to kako bih znao da, bez obzira na to što radite u firmi, imate kulturu ponašanja. To je način da provjerim imate li pravi sklop u glavi i hoćete li se uklopiti kod nas. Zavirite li u naše kuhinje, vidjet ćete da su uvijek besprijekorno čiste – rekao je direktor firme “Xero Australia” i dodao da samo 10 posto potencijalnih zaposlenika ne ponudi da će odnijeti šoljicu. (Daily Mail)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,