Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ova žena ima ekspresno brze porođaje: Svoje peto dijete rodila je za 2 minute i to u dnevnoj sobi

Preuzmite sliku

Mary Gorgens (35) je oduvijek imala sreće kada su porođaji u pitanju. Nikada se nije porađala duže od dva sata, a petu bebu rodila je za dva minuta, i to u dnevnoj sobi!

 • zena-sa-brzim-porodjajima
 • Tog jutra se probudila i osjetila kontrakcije. Pozvala je svog supruga da dođe iz kupatila, a dok je stigao do nje, ona je već u rukama držala svoje dijete.

  – Sve se dogodilo izuzetno brzo, nisam ni stigla da razmišljam o tome šta bih trebalo da radim. Priroda je sve obavila sama – objasnila je kroz smijeh gospođa Gorgens.

  Ipak, kako kaže, iako su ekspresno brzi njeni porođaji su izuzetno bolni, a hrabra mama priznaje da u tim trenucima nimalo ne štedi glas.

  Sina Maxa rodila je takođe brzo. Babice i ljekar su je uveli u porođajnu salu u 10 sati i 22 minuta, a Maxa je donijela na svijet već u 10 sati i 34 minuta. Takođe on je jedino dijete rođeno u bolnici.

  Dvoje djece rodila je u kolima, a drugo dvoje kod kuće.

  Ava je došla na svijet jednog vrućeg avugustovskog dana,a iako su uz svu volju i dobre pripreme krenuli kolima u porodilište, Mary je zamolila supruga da zaustavi automobil jer je imala osjećaj da beba ne želi da sačeka.

  Siena, koja je rođena u decembru 2011. takođe nije mogla da sačeka da se rodi na „konevencionalan i dogovoren” način, već kao i sestra, u istom automobilu.

 • zena-sa-brzim-porodjajima2
 • Četvrtom djetetu se toliko žurilo da nisu ni stigli do kola. Mila se rodila u dnevnoj sobi.

  – Iako nisam imala nikakve znakove da bi porođaj mogao da počne, sve se odvijalo prilično brzo, nikada nisam dobila bilo kakve lijekove ili anesteziju protiv bolova. Iskreno, moji porođaji boljeli su đavolski – kazala je Mary.

  Kako kaže, njihovi prijatelji se često šale da bi Mary mogla i da kihne i tako rodi bebu.

  Ipak, svjesna je koliko je zapravo sretna jer zna da se mnoge žene porađaju i po 30-40 sati, a sve vrijeme trpe strašne bolove.

   Sva Gorgensova djeca su veoma zdrava, jaka i sretna, ali Mary i Simon za sada ipak ne planiraju proširenje porodice.

  (zena.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje