Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ova baka bila je prisiljena napustiti srednju školu, ali je dočekalo neobično iznenađenje za rođendan

Preuzmite sliku

Eileen Delaney je prije nekoliko dana trebala proslaviti 93. rođendan u krugu porodice i prijatelja.

Ali, oni su joj priredili neočekivano iznenađenje, kao zahvalu za sve godine koje je bila tu za njih. Zanimljivo, poklon je čekala skoro 80 godina. Radi se o diplomi srednje škole Port Richmond, generacija 1945.

“Uopšte nisam znala da će se ovo desiti. Veoma sam sretna, imala sam dobar život. Ovo je kao šlag na tortu”, rekla je Eileen. Njena kćerka Maureen Delaney rekla je za časopis People da je Eileen Pepeljuga za njih. “Tako je divna, izvuče najbolje iz svega i temelj je naše porodice”, poručila je Maureen.

  • Porodica ove sretne bake je znala da ona nikada nije imala priliku da dobije diplomu jer je bila prisiljena napustiti srednju školu.

    “Moja maćeha instistirala je da se tokom zadnje godine škole zaposlim. Uslovila me je da moram plaćati stanarinu ukoliko želim živjeti u kući. Nisam imala izbora”, rekla je Eileen za WABC. Ona se uskoro zaposlila u telefonskoj kompaniji. Kaže da je imala sreću jer joj nije bila potrebna diploma za posao koji je radila. Kasnije je upoznala muža Eugena Delaney s kojim je dobila šestero djece. Ova bakica danas ima osmero unučadi i šestero praunučadi.

  • Njena porodica je shvatila da je šteta jer nije dobila diplomu, te da je pravo vrijeme za to. Tada su kontaktirali srednju školu Port Richmond i pitali ih za pomoć. Direktor Andrew Greenfield je vrlo rado pristao na to. Poručio je kako je to, ustvari, bila najlakša i najsretnija odluka ove godine.

    “Ovo je bilo najmanje što možemo uraditi za osobu koja stalno nešto radi za nekoga i nikada ne traži nešto zauzvrat”, poručila je njena unuka Delaney Elliot. (Radiosarajevo.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,